Tallers per a fomentar la seguretat i les habilitats sanitàries de les persones cuidadores

Professionals de Sant Pau imparteixen formacions pràctiques sobre medicació, cures, higiene o mobilitat


L’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa un sèrie de tallers formatius pràctics per a persones cuidadores amb la intenció d’oferir-los totes aquelles habilitats i coneixements necessaris per dur a terme la seva tasca diària en l’atenció d’adults grans, amb malalties cròniques o dependència. 

Els tallers per a cuidadors, impartits per professionals de l’hospital, abordaran diferents temes d’interès, com els aliments, la medicació, higiene, mobilitat de les persones dependents, així com altres qüestions que es troben en el seu dia a dia les persones cuidadores. La proposta es duu a terme fins el 28 de febrer i cada sessió dura una hora i mitja. Durant els primers 45 minuts diferents experts —infermers, metges, farmacèutics, treballadores socials, nutricionistes — proporcionen informació útil als assistents aportant una visió multidisciplinària i, durant els següents 45 minuts es fan tallers pràctics i es responen preguntes i dubtes. 

Aquesta iniciativa, que s’imparteix des del Servei d’Urgències vol fomentar la seguretat i confiança en les tasques diàries que fan les persones cuidadores, i perquè incorporin noves estratègies i millorin les seves habilitats pràctiques. 

El creixent envelliment de la població és un dels principals reptes de futur, no només del sistema sanitari català, sinó de la societat en general, ja que es tradueix en un augment del nombre de pacients fràgils amb un perfil d’alta dependència, amb comorbiditats, molt vulnerables i amb molta necessitat d’acompanyament i cures en el seu entorn i rutina.

La complexitat de les necessitats de salut dels pacients fràgils fan que els cuidadors i les cuidadores hagin d’afrontar reptes que requereixen habilitats especialitzades i coneixements nous en el maneig d’aquestes persones, expliquen des de l’hospital. 

Segons la Laia Casas, cap d’Infermeria del Procés Urgent de Sant Pau, “la necessitat de proporcionar formació i cursos específics als cuidadors és més evident que mai per garantir una atenció de qualitat als pacients fràgils, afavorir el benestar dels cuidadors i mantenir una continuïtat del seu rol”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article