USTEC mostra preocupació per la “manca de concreció" de les mesures del grup d’experts

Aposta per generalitzar la jornada continuada, eliminar la sisena hora de la concertada i incrementar recursos


USTEC·STEs ha expressat la seva preocupació per la “manca de concreció” de les mesures que el grup d’experts va entregar aquest dimecres a la consellera d’Educació, Anna Simó. El sindicat reconeix que pot compartir part d’aquestes, però afegeix que n’hi ha moltes que són “lesives” per a l’escola catalana o “tan inconcretes que donen un marge amplíssim a la interpretació”, i han lamentat que no hi hagi un calendari d’implementació.

El sindicat ha recordat que per a ells algunes de les mesures han de ser generalitzar la jornada continuada, eliminar la sisena hora de la concertada i tenir un marc horari únic, incorporar les concertades a la xarxa pública en un màxim de deu anys i incrementar els recursos tant econòmics com de personal.

Per això, USTEC ha reclamat a Simó que comparegui en el marc d’una mesa sectorial per donar compte de l’informe i on s’escolti als representants dels treballadors.

I és que, per al sindicat, s’ha perdut una bona oportunitat de debat i temps, ja que asseguren que part de les mesures plasmades al document ja les havien reclamat des de la comunitat educativa. A més, han plantejat que amb les propostes no s’aconsegueixen els canvis estructurals que defensen que necessita el sistema i que passen “necessàriament per l’eliminació del sistema de doble xarxa pública i concertada”.

El sindicat ha defensat que les propostes que s’han d’aplicar han de seguir un full de ruta que tingui per objectiu transitar cap a una única xarxa pública suprimint els concerts educatius, amb recursos suficients per garantir una educació inclusiva, començant per una reducció “radical” de ràtios. També ha reclamat apostar per la democratització dels centres i per millorar les condicions laborals dels professionals.

A més, han valorat que els 50 milions reservats al projecte de pressupostos per aquestes iniciatives s’haurien de destinar a mesures consensuades en un “gran debat educatiu”.

Entre les propostes d’USTEC també hi ha la d’augmentar els recursos fins al 6% del PIB “en els cursos vinents”, derogar el decret de plantilles i direccions, dignificar la professió reduint la sobrecàrrega i la burocràcia i estabilitzant plantilles i oferir gratuïtament els estudis universitaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article