CCOO demana la pròrroga d’un curs per a l’aplicació dels nous currículums d’FP

El sindicat critica que no disposen dels textos definitius i reivindiquen que necessiten temps per aplicar les novetats


La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya ha demanat prorrogar un curs l’aplicació dels nous currículums de Formació Professional, la qual s’hauria d’implantar el setembre del 2024. Reclamen que els centres de formació i el personal docent necessiten temps per revisar la normativa i adaptar-la a la seva realitat. Critiquen que els docents no tenen suficient informació, formació, ni temps per poder organitzar-se i desenvolupar la programació dels mòduls professionals.

CCOO considera que el curs vinent no es poden aplicar els nous currículums d’FP, com ha indicat el Ministeri d’Educació i Formació Professional, ja que això suposa tota una nova ordenació integrativa del Sistema de Formació Professional a nivell estatal i estableix grans canvis a nivell organitzatiu. Un d’ells és la composició i estructura dels currículums dels cicles formatius, que impliquen una reestructuració quasi completa i tenen un calendari d’implantació de l’1 de setembre de 2024, data que el sindicat considera molt ajustada.

El nou currículum comporta la creació de mòduls nous, la reprogramació i reducció d’hores de tots els mòduls formatius existents, la programació d’un o més mòduls optatius, el replantejament  del mòdul de projecte, així com la generalització de la Formació Dual i les noves modalitats (general i intensiva). CCOO reclama que els centres de formació han de poder gestionar l’afectació que la redistribució del temps dels mòduls formatius tindrà a les aules i a l’estructura horària, així com preparar nou material didàctic i adaptar les aules i tallers a les noves necessitats.

Denuncien que a hores d’ara sols disposen d’esborranys del Ministeri d’Educació i el plantejament bàsic pel que fa a les seves competències, sense previsió de la data de publicació dels currículums de cada cicle formatiu, ni instruccions sobre l’organització dels mateixos dins dels centres. “És una desconsideració absoluta a la tasca docent que qui està trigant tants mesos a desenvolupar la nova normativa curricular n’imposi l’aplicació sense marga de maniobra als docents”, reclamen des de CCOO.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article