Adjudicades totes les obres de Parelles Artístiques per un valor de 5.100 euros

Les diferents exposicions arreu de Catalunya han aplegat 15.000 visitants


Fundició Dúctil Benito de Manlleu va ser divendres al vespre escenari de la subhasta de les obres de "Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental", conduïda per Jordi Casadevall. L'acte va reunir una setantena de persones i va posar el punt final a l'edició 2011-2012 del projecte organitzat per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (FCMPPO), amb el suport de l'Obra Social d'Unnim i la col·laboració de Fundició Dúctil Benito. Davant d'un públic molt participatiu, les 23 obres que es van subhastar es van adjudicar per un valor total de 5.100 euros.
 

L'acte va començar amb un recital de poesia a càrrec d'una parella artística formada per Biel Barnils i Sonia Salcedo. Acte seguit, Marta Molina, terapeuta ocupacional de la FCMPPO, va recordar que des del projecte "treballem per aconseguir millorar les actituds i els comportaments vers les persones amb problemàtica de salut mental, combatre l'estigma que pateixen i involucrar les persones afectades en l'estratègia contra l'estigma i la discriminació". Aquests objectius s'han treballat, per una banda, "convidant a d'altres entitats de salut mental de Catalunya a sumar-se al projecte i, per tant, ampliant el nombre de parelles, que ha estat de 41". D'altra banda, "hem exposat en 11 espais de Catalunya amb un total de 15.000 visitants i hem realitzat 15 visites guiades al voltant de les exposicions". La parella artística formada per Toni Flores i Lluís Vergés van parlar de la seva experiència destacant "l'aprenentatge" mutu que els ha permès treballar plegats, mentre que Joan Contijoch, president del Consell Territorial de Manlleu de l'Obra Social d'Unnim Caixa va destacar que "l'art és una medicina molt poderosa". Finalment, Joan Roca, president de la FCMPPO ha afirmat que "malgrat la crisi, l'entitat continuarà desenvolupant projectes de sensibilització per donar a conèixer la salut mental".
 
En la subhasta es van fer donatius per diferents valors. El més elevat va ser de 550 euros per l'obra "Sense títol Hiperbóreo", del trio artístic Miquel Àngel Alcoba, The Catman i Biel Barnils. Ara bé, no totes les obres es van vendre directament en l'acte de divendres ja que algunes s'havien adquirit abans per licitadors que havien participat en la fase prèvia d'exposicions. Per primer cop, hi va haver compradors d'altres països com França i Alemanya. Aquesta és la segona edició que la subhasta té lloc a la Fundició Dúuctil Benito, que ha cedit les seves instal·lacions desinteressadament per a l'acte i que des dels inicis
col·labora amb la FCMPPO fent donatius a les subhastes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article