Nova temporada de 'Latituds' al Canal 33

La cadena pública emetrà cada dimecres un nou capítol de 'Latituds', un programa sobre drets humans i desenvolupament social.


El programa 'Latituds' estrena nova temporada el 2014 amb nous capítols sobre drets humans i desenvolupament social que s’emetran els dimecres a les 23 hores al Canal 33. El director de l’espai, Jordi Vilardell, i el cap del departament Nous Formats de TV3, Miquel Garcia, han presentat avui a la seu de la Taula del Tercer Sector el retorn de Latituds acompanyats de la presidenta de la Taula, Àngels Guiteras.

El primer programa s’emet avui, 8 de gener, amb el títol ‘Veïns solidaris’ i al llarg de les properes setmanes podrem veure reportatges sobre ‘Crisi i salut mental’, ‘Assentaments d’immigrants’, ‘Pobresa energètica’, ‘Economia social i solidària’ i ‘Dret a l’habitatge’, entre altres temes. Alguns dels temes que tractaren els reportatges d’aquesta nova temporada són:

Veïns solidaris
Per pal·liar les conseqüències de la crisi econòmica sorgeixen moltes iniciatives de ciutadans anònims que s’organitzen per ajudar els seus veïns, repartint aliments i articles de primera necessitat.

Crisi i salut mental
Moltes persones se senten aclaparades per les amenaces que perceben amb la feina, els deutes o la família. Per afrontar aquest malestar molts especialistes proposen crear grups d’ajuda mútua, ja que l’efecte de compartir en grup té, en molts casos, més bons resultats que l’atenció individualitzada.

Assentaments d’immigrants
Centenars d’immigrants viuen en condicions infrahumanes en antigues fàbriques abandonades, al barri del Poblenou de Barcelona. Veïns i entitats del barri s’han mobilitzat per ajudar els que consideren els seus veïns i han creat la Xarxa de Suport als Assentaments.

Pobresa energètica
A Catalunya moltes famílies estan en situació de pobresa energètica, ja que no poden mantenir la llar a una temperatura adequada, i això provoca problemes de salut. Entitats diverses treballen per ajudar aquestes famílies.

Economia social i solidària
Cooperatives, finances ètiques, comerç just... experiències fins ara inconnexes s’estan integrant en l’economia social i solidària, un model econòmic que es caracteritza, per posar al centre de l’activitat econòmica el benestar de les persones, i per considerar al capital, només, com un simple recurs.

Cooperatives per atendre persones
Les cooperatives són cada dia més valorades en la gestió dels serveis d’atenció a les persones. A la vocació de servei sense afany de lucre, sumen la capacitat d’adaptació que facilita l’autogestió dels propis professionals.

Comunitats sostenibles
Es multipliquen al nostre país iniciatives de persones i comunitats que no volen dependre dels oligopolis energètics i que, malgrat les traves legals, caminen decididament cap a les energies renovables, que són més netes i properes.

Dret a l’habitatge
El dret a l’habitatge, reconegut per la legislació, és encara lluny d’estar garantit al nostre país, i al 2013 el govern central va eliminar totes les ajudes a les polítiques públiques d’habitatge.

Produït per Televisió de Catalunya, "Latituds" vol fomentar la reflexió i el debat sobre les activitats que poden millorar la societat i segueix amb una atenció especial els projectes de les entitats socials i de les ONGs. Des de la primavera del 2011 "Latituds" ha treballat amb l'assessorament de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, per donar visibilitat als temes del tercer sector social.

Amb els nous capítols, de vint-i-cinc minuts cadascun, el programa arribarà als 79 d'emesos. El programa ha recollit diversos guardons al llarg de la seva trajectòria, com ara l’honorífic del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona 2011, el premi Solar 2011 (de  l’Associació Europeaper les Energies Renovables) i lamenció del premi Consell Benestar Social del 2012, de l’Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article