El Sindicat de Llogaters assenyala els 15 propietaris amb més de 3.000 pisos a Barcelona

La nova campanya #EnsQuedem anima els veïns a resistir davant la pujada abusiva de preus del lloguer


A Barcelona hi ha 3.000 pisos que són propietat de 15 entramats immobiliaris. Així ho ha denunciat el Sindicat de Llogaters en la presentació de la seva nova campanya, #EnsQuedem, en la que han dibuixat un mapa de la propietat i les empreses immobiliàries que, segons alerten des de l'organització, “fan la vida impossible als llogaters que han anat arribat al sindicat”.

Les pujades abusives dels lloguers semblen no tenir aturador i les no renovacions dels contractes estan a l’ordre del dia. Davant d’aquest fet, el Sindicat de Llogaters anima els inquilins a no marxar de casa seva. Per fer-ho, l’entitat acaba de llençar aquesta campanya amb una sèrie d’accions d’auto-tutela que volen transformar un marc de d’accés a l’habitatge “injust i il·legítim”, i que va contra l’article 47 de la Constitució i contra el que marca Nacions Unides.

Precisament, una de les eines que el sindicat ha presentat en el marc de la campanya #EnsQuedem! és el mapa de la propietat. Aquest mapa, encara en construcció, és el resultat de la recerca i visibilització dels grans propietaris que acumulen pisos a la ciutat comtal.

De moment, ja han assenyalat deu fons voltor que acumulen més de 3.000 pisos. “No només ens serveix per descobrir fins a quin punt està concentrada la propietat a Barcelona. Ens serveix per organitzar-nos, perquè els blocs dels mateixos propietaris s’enllacin entre ells”, han dit.

Gràfica elaborada pel Sindicat de Llogaters.

Actualment, a Catalunya, els llogaters destinen més del 47% del salari brut mensual a pagar rendes immobiliàries, un percentatge que creix fins a un 65% dels casos amb els menors de 35 anys. A aquest fet s’hi suma la curta durada dels contractes, que són tres anys segons la legislació vigent, i que obliga a canviar cada pocs anys d’habitatge i sovint de barri, “negant la possibilitat de fer un projecte de vida mínimament estable”, han lamentat.

Per tot això, l’entitat exigeix als poders públics posar fi a “l’estafa immobiliària” que estan patint els llogaters i llogateres, d’acord amb les deu propostes del Sindicat, que ja havia anunciat el passat mes de setembre, entre les que destaquen, canviar la Llei d’Arrendaments Urbans i regular els preus “per assegurar contractes estables i assequibles”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article