USTEC-STEs repeteix victòria a les eleccions sindicals dels docents

Comissions Obreres manté la segona posició però baixa de 93 delegats a 58 i la Intersindical-CSC irromp com a tercera força


El sindicat docent USTEC-STEs ha repetit la victòria de les darreres eleccions sindicals en els comicis a l'ensenyament públic no universitari que s'han celebrat aquest dimarts.

80.887 mestres i professors de l'ensenyament públic català estaven citats a votar. Ustec ha aconseguit 13.992 vots, que li donen dret a 162 delegats, 11 més que els que tenia fins ara. La Intersindical-CSC, sindicat de clara tendència independentista, ha estat la sorpresa de la jornada, ja que ha passat de no tenir representació entre el professorat a situar-se com a tercera força, amb 4.095 vots i 46 delegats.

Per la seva banda, CCOO ha aconseguit mantenir la segona posició però ha baixat de 6.376 a 5.197 vots, i de 93 a 58 delegats. Per darrere, ASPEPC-SPS se situa en quarta posició tot i que puja de 2.701 vots i 38 delegats a 3.881 i 44 representants. CGT baixa de 28 a 24 delegats amb 2.235 vots, UGT de 24 a 22 amb 2.389, ANPE de 6 a 2 amb 457 vots, USOC puja de 2 a 4 amb 302 vots i CSI-F de 3 a 2 amb 196.

Aquest és el segon resultat destacat en les eleccions sindicals del personal públic de la Generalitat que aconsegueix la Intersindical-CSC. La setmana passada es va saber que la formació havia passat de 4 a 35 delegats a les del personal tècnic i administratiu de la Generalitat, xifra que la situava com a primera força sindical empatada amb IAC-CATAC.

Des d'USTEC·STEs han celebrat el fet d'haver “renovat la confiança” amb el “43% de suport electoral” i han subratllat l'augment de prop de 4.000 vots en un context de pujada de la participació “de prop de 8 punts”. També es destaca el fet que la formació ha guanyat a tots els serveis territorials.

De la seva banda, la Intersindical-CSC ha qualificat d'“històrics” els resultats que ha aconseguit tenint en compte, a més, que presentava llista a set de les deu demarcacions. A parer de la formació, el creixement respon a la “necessitat” d'un sindicalisme “compromès” amb el projecte de construcció de la república catalana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article