El tercer sector carrega contra l’Ajuntament de Barcelona per voler recuperar la gestió de serveis públics

El govern consistorial ha aprovat remunicipalitzar el programa ‘A partir del carrer’ i un 10% del servei d’atenció domiciliària


La patronal del tercer sector, a través de La Confederació, ha carregat aquest dimarts contra l’Ajuntament de Barcelona per voler recuperar la gestió de serveis públics. En concret, la comissió de govern consistorial va aprovar la setmana passada remunicipalitzar el programa ‘A partir del carrer’ i un 10% del servei d’atenció domiciliària (SAD).

Davant d’aquestes mesures, La Confederació admet estar “enormement preocupada” perquè, a una setmana de les eleccions, “i de forma unilateral i sense diàleg”, el consistori ha decidit fer aquest canvi en el model de gestió, que ha de permetre recuperar una part dels serveis públics i millorar les condicions laborals dels professionals.

La patronal considera que cal apostar per “un model de col·laboració públic-social” i creu que això “no limita l’atenció a la ciutadania”. També creu que les fundacions i grans entitats “garanteixen ja el servei públic i sense afany de lucre” per sobre de grans inversors i accionistes i que “externalitzar no vol dir privatitzar”.

Per això, aposten per la nova llei de contractes, que ha de permetre la concertació i prioritzar aspectes socials per sobre de les consideracions econòmiques. De fet, la patronal considera que per millorar les condicions laborals dels professionals no cal remunicipalitzar els serveis, sinó fer que la contractació pública vetlli per la qualitat dels serveis prestats amb millors dotacions pressupostàries.

Tampoc creuen que les condicions laborals del servei d’atenció domiciliària millorin si es recupera la gestió pública a través d’un consorci, perquè “les treballadores del nou consorci assumiran el mateix conveni col·lectiu que apliquen les entitats proveïdores del servei”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article