Els venedors ambulants es manifesten perquè se senten “traïts”per l'Ajuntament de Barcelona

La convocatòria tindrà lloc aquest divendres a les 18.30h de la tarda a la parada de metro Barceloneta


El col·lectiu de venedors ambulants de Barcelona se sent “traït” per l’ajuntament que, des d’aquest dilluns, ha desplegat un fort dispositiu policial per impedir la venta. Per aquest motiu, els manters han convocat una manifestació aquest divendres a la tarda a la parada de metro de la Barceloneta.

El dispositiu policial coordinat entre Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Portuària s’ha situat a les zones on es solen ubicar els venedors ambulants per impedir la seva activitat. “No ens van avisar”, ha assenyalat Aziz Fayé, un dels portaveus del Sindicat Manter, que aquest divendres a la tarda convoca la manifestació. Segons Aziz, la reivindicació d’avui és “simplement recordar-li a l’alcaldessa les seves promeses”. Unes promeses que passen per afrontar la venta ambulant “social i pacíficament”.

Aquest dijous els manters han fet una aturada pacífica davant de la policia i s’han assegut al lloc on solien vendre. La intenció és repetir la protesta cada dia, no s’aturaran. “Durant les eleccions ens vam asseure i ella mateixa ens va prometre d'afrontar la venta ambulant social i pacíficament. Això, ara mateix, no existeix”, reconeix Aziz, que considera que “el partit de Barcelona en Comú que abans coneixíem ara està girant cap a la dreta”.

Segons Aziz “no pot ser que durant la campanya facis un tipus de discurs i un cop has arribat al poder canvies el discurs. Això és una traïció clara”. Per aquest motiu avui es trobaran a la Barceloneta per pressionar el consistori, “perquè faci el que ens va prometre”.

El col·lectiu es queixa de la manera com el consistori ha gestionat l’acció ja que considera que la presència policial no arregla la situació sinó al contrari “el dispositiu de 150 policies podrien estar a d'altres llocs de la ciutat vigilant. Això si que crea inseguretat“. En canvi, segons Aziz l’actuació del tinent alcalde de seguretat de Barcelona, Albert Batlle “està perseguint la venta ambulant perquè ho considera un motiu d'inseguretat. Això és totalment fals perquè no som delinqüents ni lladres”.

La marca Top Manta

L’Aziz i 14 persones més gestionen, des del 2017, la cooperativa Top Manta. Des d’aquesta organització dissenyen i produeixen la seva pròpia roba, marca Top Manta. Aviat obriran un altre local i, tot i que es mostra molt content amb aquesta iniciativa laboral considera “que no és suficient”. “Demanem a Ada Colau que tingui en compte que l'única solució és regularitzar les persones perquè puguin treballar, perquè el 80% d’elles no tenen papers”.

També reconeix que amb aquesta actuació repressiva l’únic que s’aconsegueix és “clima de por i de rebuig cap al col·lectiu. I això no ajuda ni beneficia a ningú. Això és criminalitzar al pobre que l'únic que fa és buscar-se la vida”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article