L'Observatori Contra la Homofòbia rep 50 incidències del col·lectiu LGTBI el primer semestre del 2018

El grup d'homes gais i bisexuals segueix sent el que més en registra


“Les dades de les incidències per LGTBI-fòbia han de traduir-se en polítiques públiques”. Així de contundent s'ha expressat el president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, en la presentació de les conclusions de la I Trobada Internacional d'Observatoris Contra la LGTBI-fòbia amb motiu de la setmana del 28 de Juny.

“Amb les I Trobades, l'Observatori ha generat un nou espai on traduir les dades en polítiques públiques actives per fer front a la xacra de la LGTBI-fòbia”. “Parlem d'un circuit per gestionar de forma més adequada les dades que es deriven tant de la discriminació i de la violència cap al col·lectiu”, ha manifestat.

En roda de premsa a la seu de l'OCH, Eugeni Rodríguez ha explicat que “les Trobades s'han traduït en un escenari inexistent fins avui tant a Catalunya com en l'Estat Espanyol”, concretament en “un escenari on posar en comú totes les incidències per odi LGTBI-fòbic amb vocació internacional”. En aquest sentit, ha destacat que “les conclusions de les I Trobades s'han centrat a donar resposta a com registrar la LGTBI-fòbia i com donar una atenció adequada a les víctimes”.

Estabilització de les incidències respecte l'any passat

Respecte a les incidències per LGTBI-fòbia registrades a Catalunya per l'Observatori en el primer semestre de 2018, Rodríguez ha manifestat que “les dades revelen que totes les parts del col·lectiu comencen a conèixer els itineraris de registre i denúncia d'incidències”, tal com mostren les dades registrades fins avui per l'OCH en el primer semestre de 2018, que es tradueixen en 50 incidències, la qual cosa suposa “una estabilització respecte al nombre d'incidències registrades en 2017”.

El president de l'Observatori ha detallat també que “fins avui, a Catalunya el grup d'homes gais i bisexuals segueix sent el que més incidències registra, seguit en aquesta ocasió pel col·lectiu trans”. També ha destacat que “les dones lesbianes registren menys incidències que els dos grups anteriors però més que en 2017” i ha denunciat que “la invisibilitat del col·lectiu bisexual que amb prou feines registra incidències”.

Per àmbits, el president de l'OCH ha avançat que “les agressions segueixen sent l'ítem que més es registra, seguit d'internet i exaltació a l'odi”. Finalment, ha apuntat que “en 2018 s'observa un repunt de LGTBI-fòbia en el marc institucional” i ha posat com a exemple “el cas mediàtic dels dos nois agredits a Renfe l'agressor dels quals segueix sense ser identificat”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article