L’auge de les empreses d’inserció


Les empreses d'inserció estan en auge. Des de 2019 el sector ha crescut un 15,34%, passant de 65 a 75 empreses el gener de 2022.

Les empreses d'inserció són un bé a preservar a la nostra societat, ja que permeten a persones en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social realitzar un aprenentatge en un entorn laboral real. Són empreses generadores d'oportunitats.

Segons un informe de la Fundació FOESSA, el 29% de la població catalana viu en risc d'exclusió social. A Catalunya, aquesta xifra representa un total de 2.258.000 persones, un milió més que fa tres anys. Un context social que, lluny de millorar, sembla que empitjora.

Tenir l'oportunitat de rebre un itinerari d'inserció aporta uns beneficis evidents. Els beneficis per a qui rep un itinerari d'inserció són evidents. És una oportunitat per rebre formació i optar a un lloc de treball que pot obrir el camí per entrar en el món laboral. Es dona l'oportunitat de formació i d'optar a un lloc de feina, obrint i facilitant un camí en el món laboral ordinari. Aquests són alguns dels motius pels quals Empresa i Treball destina 16,7 milions d'euros a subvencions per a la inserció de persones en risc d'exclusió social.

Però, confiar en les empreses d'inserció, també vol dir apostar per un model de consum conscient, per productes i serveis amb valor social i respectuosos amb les persones.

Davant d'un context i un mercat laboral incert, les empreses d'inserció són una alternativa fiable. Contribuint a l'ocupació de col·lectius en situació de risc, esdevenen un instrument eficaç per millorar la cohesió social i la lluita contra la precarietat laboral.

El mercat de les empreses d'inserció està en expansió per conviccions, però també per avantatges pràctics. Moltes empreses s'adonen dels efectes beneficiosos de confiar-hi. Cada vegada són més conscients de la importància de generar una bona imatge pel que fa a l'ètica empresarial, perquè cada vegada més clients aposten per empreses compromeses amb la societat i responsables amb el planeta i les persones.

Un cas d'èxit és el de Suara Inserció. Aprofitant l'experiència de la cooperativa mare, han sabut crear uns serveis de neteja, bugaderia i distribució amb valor social afegit. Són serveis de qualitat que aconsegueixen competir, de tu a tu, amb les empreses del sector.

En resum, la contractació de productes i serveis en aquestes empreses fomenta un creixement econòmic més inclusiu i sostenible. Genera una ocupació digna que respecta els drets humans i ofereix oportunitats als col·lectius més vulnerables.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article