La Fundació Pere Tarrés organitza colònies i casals socials per a infants de famílies sense recursos

També es farà un casal al barri del Raval de Barcelona durant el mes d'agost


Durant vuit dies, de l'1 al 8 d'agost, 70 infants i joves participaran en la segona edició de les "Colònies en Moviment" a l'Alberg de Montsec-Mur a la Guàrdia de Noguera (Pallars Jussà), una activitat promoguda pels centres d'esplai federats de la Fundació Pere Tarrés. I és que a Catalunya, un 25% dels infants i joves menors de 16 anys viuen sota el llindar de la pobresa. I amb l'arribada de les vacances escolars, aquest col·lectiu és un dels més sensibles atès que les seves famílies no es poden permetre el preu de les activitats d'estiu.

Per evitar que l'educació en el lleure esdevingui també un factor d'exclusió social, la Fundació Pere Tarrés i els seus centres d'esplai federats han unit esforços per realitzar unes colònies i dos casals (un d'ells a Badalona, ja finalitzat) adreçats precisament a aquests infants i joves que no poden fer activitats d'estiu per motius econòmics.
 
El casal d'estiu es desenvoluparà del 30 de juliol al 24 d'agost a l'Escola Labouré, situada al barri del Raval de Barcelona. Durant 4 setmanes, 65 infants entre 5 i 13 anys seran atesos per un equip de 10 monitors. Les activitats que s'hi realitzaran seran les mateixes que en qualsevol altre casal d'estiu.
 
Dos dies després, l'1 d'agost, 70 infants i joves marxaran 8 dies de colònies acompanyats per 16 monitors i monitores totalment voluntaris dels centres d'esplai federats de la Fundació Pere Tarrés. Entre les activitats previstes destaquen les visites al Castell de Guàrdia i al de Mur, als Cellers i a l'Estany de Sant Antoni.
 
Aquest és el segon any que es realitzen aquestes colònies socials després de la bona acollida que van tenir les realitzades l'any passat quan 35 infants i joves van passar nou dies a la casa de colònies de La Ruca (Avinyó).
 
La principal característica tant de les colònies com del casal és que les famílies dels participants han abonat un cost simbòlic en funció de les seves possibilitats econòmiques per la seva inscripció. El cost econòmic anirà enterament a càrrec de la Fundació Pere Tarrés gràcies a les donacions de diferents administracions públiques i de particulars i amb el suport del voluntariat dels centres d'esplai federats. Iniciatives com aquestes han demostrat que són una experiència educativa i d'integració social única i un espai ideal per suplir les mancances afectives, sanitàries, de desenvolupament i relacionals i contribuir al seu desenvolupament com a persones.
 
Les colònies en Moviment suposen una oportunitat única per aquests infants i joves ja que, en la majoria dels casos, suposen la única oportunitat que tindran per gaudir d'uns dies de vacances en un entorn diferent i amb altres infants d'edats similars.
 
Campanya solidaria Ajuda'ls a créixer
 
Tant les colònies en Moviment com els casals en Moviment formen part de la campanya solidària Ajuda'ls a créixer (http://www.peretarres.org/ajudalsacreixer), una iniciativa que pretén aconseguir recursos per becar les activitats d'estiu d'infants de famílies sense recursos. Enguany, s'han atès 1.600 sol·licituds de beques, un 60% més que l'any anterior. Totes les sol·licituds han estat acceptades, atorgant ajuts per un import de 495.777€, gràcies al suport de diverses entitats i institucions i també de les aportacions de particulars a aquesta campanya.
 
La Fundació Pere Tarrés vol garantir amb aquesta gran campanya que el major nombre d'infants i joves puguin continuar gaudint dels beneficis de l'educació en el lleure dotant als esplais dels recursos necessaris per a la realització de la seva activitat.
 
Possibilitats mediàtiques:
 
- Connexió en directe des de la casa de colònies o des del casal durant les activitats.
 
- Reportatge sobre la colònia, el casal i el perfil de les famílies dels participants.
 
- Entrevistes al coordinador, al director, monitors i joves participants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article