115 persones amb vulnerabilitat de Girona, amb feina

El programa Girona Actua les insereix laboralment


El maig de 2013 l’Ajuntament de Girona, en el marc del ple Municipal, va aprovar destinar 500.000€ per a la realització d’un pla de mesures amb la finalitat de fomentar l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat. A partir d’aquí i gràcies al treball fet entre l’Ajuntament i el Consell de Cohesió i Serveis Socials, es va impulsar el programa Girona Actua. Aquest programa respon a la persistent situació de precarietat d’una part de la ciutadania gironina que pateix els efectes de l’actual crisi econòmica, i la necessitat d’actuar per fomentar l’activitat econòmica i social de la ciutat.

Aquest matí, la tinenta d’alcalde de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, i el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso, han presentat el balanç del primer semestre del programa que ha permès inserir laboralment 115 persones de col·lectius amb més vulnerabilitat social. D’aquests, un 21% han estat joves d’entre 16 i 29 anys, i en un 79% persones de 30 a més de 50. La regidora Madrenas ha destacat la incidència del programa en la franja de majors de 40 anys, que ha aconseguit situar-se en un 50% d’inserció. Els sectors econòmics als quals s’han inserit les 115 persones van des del comerç (14,78%), a la hostaleria (17,39%), la indústria manufacturera (13,04%), el transport i emmagatzematge (6,96%) o la construcció (6,96%), entre d’altres.

La tinenta d’alcalde de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, ha remarcat l’èxit d’aquest primer balanç del programa que ha “superat els pronòstics establerts inicialment”. Madrenas també ha posat de relleu la tasca feta per “identificar els col·lectius de major vulnerabilitat, que fins ara no eren atesos pels programes ocupacionals existents” i ha agraït “l’elevada implicació del teixit empresarial i social”. El regidor Eduard Berloso ha explicat com l’actuació d’aquest pla permet també incidir en els infants amb pocs recursos: “entenem que promoure l’ocupació de col·lectius vulnerables és ajudar a resoldre també la greu problemàtica de la pobresa infantil”.

El pla de mesures ocupacionals de Girona Actua pretén millorar l’ocupabilitat de les persones (a través de la formació qualificadora) i d’altra banda, involucrar especialment el teixit empresarial local, mitjançant bonificacions econòmiques que incentivin la contractació de les persones participants. En total s’han destinat 210.000€ a aquests ajuts, repartits entre el col·lectiu de persones joves majors de 30 anys (subvencionant el 50% del salari mínim interprofessional durant un mínim de 3 mesos) i entre les persones majors de 45 (finançant el 100% del salari mínim interprofessional al llarg de 3 a 6 mesos).

Els col·lectius destinataris del programa Girona Actua són joves desescolartizats, joves amb risc d’exclusió social i persones aturades amb situacions de vulnerabilitat socioeconòmica. Aquests col·lectius s’han aconseguit identificar gràcies a la tasca transversal feta entre els Serveis Socials municipals, l’Àrea de Promoció i Ocupació i totes les entitats que formen part del Consell de Cohesió i Serveis Socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article