L'homofòbia representa el 12,6% dels delictes d'odi i discriminació

El Mossos d'Esquadra van instruir 38 denúncies d'aquest àmbit el 2014, 8 menys que l'any anterior


Els Mossos d’Esquadra van instruir el 2014 un total de 38 denúncies relacionades amb l'homofòbia, fet que representa un 12,6% del total dels casos investigats per delictes i faltes envers l’odi i la discriminació.

Barcelona és la demarcació on s’han registrat més casos, amb 26 investigacions obertes, seguida de Girona, amb 5 casos, Tarragona, amb 4, i Lleida, amb 3 fets denunciats. La xifra de denúncies és inferior a la del 2013, quan van registrar-se'n 46.

Des de l’aprovació a l'octubre de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, els Mossos d’Esquadra han promogut diverses jornades de formació adreçades als caps de les Oficines d’Atenció al Ciutadà de tota Catalunya.

Així mateix, els Mossos han habilitat una adreça de correu electrònic, [email protected], en què responen les consultes garantint la confidencialitat de la persona, i que fins ara ha gestionat 35 peticions.

Aquesta tarda, el responsable de Àrea Tècnica i de Proximitat de Seguretat Ciutadana, l’inspector Albert Oliva, intervindrà en una jornada contra l’homofòbia organitzada pel Futbol Club Barcelona, on hi participaran directius del Barça i el fiscal Miquel Angel Aguilar.

Campanya del Barça contra l'homofòbia

El FC Barcelona, a través de la seva Fundació, s’adhereix per primer cop a la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, que se celebrarà el proper diumenge 17 de maig, amb la signatura d’un compromís públic que posiciona el Club en la lluita contra l'homofòbia i a favor de la diversitat i el respecte cap a l’orientació sexual en el món de l’esport.

Aquest compromís es signarà en l'acte que se celebrarà avui i que presentarà Manel Fuentes. L'esdeveniment comptarà també amb la presència de Ramon Pont, vicepresident de la Fundació FC Barcelona; i inclou una taula rodona que, sota el títol ‘El Barça contra l’homofòbia’, reunirà Miguel Ángel Aguilar García, fiscal coordinador del Servei d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona; Albert Oliva, inspector dels Mossos d’Esquadra; el president de Panteres Grogues, Jacques Schoofs; i el vicepresident Jordi Cardoner, que clourà l’acte.

El Club ha creat un campanya de sensibilització sota el lema ‘Juguem en equip,celebrem el respecte’, que inclou un vídeo en què es defensa la lluita contra l’homofòbia i on es recull la narració coral d’una jugada de gol protagonitzada per Andrés Iniesta.

El jugador manxec és un dels esportistes del Club que participa en l’espot, juntament amb Dani Alves i Víctor Tomàs, capità del primer equip de l’handbol, en representació de les seccions. També, hi col·laboren personalitats públiques com Bernat Soler, Elisenda Roca, Toni Cruanyes, el Mag Lari, Manel Fuentes i Sor Lucía Caram.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article