L’ICAB renova el servei solidari d'atenció jurídica per malalts oncològics

Un centenar de persones se n'han beneficiat des que va posar-se en marxa al 2012


El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) van renovar dilluns el conveni de col·laboració que permet als pacients i familiars de malalts amb càncer amb pocs recursos econòmics disposar d’assessorament jurídic gratuït. Aquest servei solidari l’ofereixen una vintena de lletrats de l’ICAB de forma totalment altruista.
 

El servei solidari va posar-se en marxa l'any 2012 i se n'han beneficiat un centenar de persones. Tots els casos que s'han atès l'últim any, trenta en total, eren consultes laborals, i la majoria (80%) fetes per persones d'entre 45 i 64 anys. El 78,6% de les consultes, a més, van fer-se de forma presencial, mentre que un 21,4% van ser telefòniques.
 
Pel que fa a la satisfacció dels usuaris, el 85% recomanaria el servei i tots el puntuen amb un 9 o un 10. “És una gran satisfacció personal poder oferir-los assessorament, però confesso que som els advocats els que rebem més del que oferim”, va apuntar Ricardo Morante, que va parlar en nom dels vint advocats implicats en el programa. 
 
Amb la signatura d’aquest conveni, l’ICAB i l’ICO donen continuïtat a l’acord, que estarà vigent des d’aquest mes de maig fins al gener de 2016.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article