AMPANS llança dos projectes per atendre 600 joves a l'atur

L'objectiu és que les persones amb formació trobin feina i les que van abandonar els seus estudis retornin al sistema formatiu


AMPANS, una fundació de la Catalunya central, ha posat en marxa dos nous projectesdestinats a 600 joves que es troben a l'atur, perquè han abandonat de manera prematura els seus estudis o bé perquè no han tingut cap oportunitat d'inserció laboral, malgrat comptar amb una titulació.

Persones d'entre 16 i 29 anys podran acollir-se segons el seu perfil als programes 'Noves oportunitats per a joves' o 'Experiències Professionals', que s'han engegat al gener i s'allargaran dins el novembre del 2017, en el marc del del programa d'ocupació juvenil a Catalunya, Garantia Juvenil 2014-2020 i el pla d'actuació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

'Noves oportunitats per a joves' s'adreça a 270 persones de la Catalunya Central -Bages, Berguedà, Osona, Anoia i Solsonès- d'entre 16 i 24 anys. Pretén que joves que van abandonar els seus estudis prematurament retornin a la formació reglada i obtinguin una acreditació educativa. El programa els ofereix orientació, formació, acompanyament i mediació perquè pugin desenvolupar el seu projecte professional i personal en dos anys.

'Experiències professionals', en canvi, té l'objectiu de facilitar als joves amb formació una primera experiència professional relacionada amb les seves competències a través d'un contracte laboral en pràctiques o un conveni de pràctiques no laborals per un període de sis mesos.

Sense cap cost per les empreses, els joves rebran una beca o un salari subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). AMPANS preveu que el projecte acollirà a 330 joves i, en aquest cas, també amb la col•laboració de la fundació Intermedia, seran joves de les comarques de la Catalunya central, però també de les comarques dels Pirineus i el Tarragonès.

Com obtenir informació?

AMPANS i Fundació Intermedia han contractat, fins al moment, a un equip de 9 persones, i ha obert a Manresa, a l'Avinguda dels Dolors, nº36 un local per atendre a les persones que podran participar d'aquests programes, en horari de vuit del matí a dos quarts de set de la tarda de dilluns a dijous i divendres de vuit a tres de la tarda. El telèfon de consulta és el 93 522 04 00 i el correu de contacte [email protected]

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article