Els catalans donen el 66% dels fàrmacs del 9è Recapte de Medicaments

Durant la Jornada de dissabte 20 de febrer a Catalunya es van aconseguir 16.500 medicaments amb un valor aproximat de 59,400 euros


Els catalans han aportat el 66% dels fàrmacs recaptats el passat dissabte 20 de febrer en la 9a Jornada de Recollida de Medicaments, celebrada a 12 províncies espanyoles. D'acord amb les dades facilitades per l'ONG organitzadora, Banc Farmacèutic, a Catalunya es van recollir 16.500 fàrmacs dels 25.000 aconseguits a tota Espanya. 

L'objectiu de la recollida a casa nostra era aconseguir donar resposta a les 25.000 sol·licituds de medicaments sense prescripció mèdica formulades per 79 entitats catalanes que atenen col·lectius vulnerables. Entre els més sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres i apòsits pel tractament de cremades

Un total de 435 farmàcies -334 a Barcelona, 62 a Girona, 9 a Lleida i 30 a Tarragona- han participat en aquesta iniciativa. Això suposa un increment del 19% respecte de l'any passat -quan van participar-hi 349- i supera amb escreix el nombre d'establiments que participen en d'altres comunitats autònomes. A Madrid, per exemple, 140. De fet, més de la meitat de farmàcies participants (720) eren catalanes.

El recapte continua tota la setmana

La xifra aconseguida el cap de setmana a tot l'Estat representa el 50% dels 55,000 medicaments que les 120 entitats assistencials amb què col·labora Banc Farmacèutic havien demanat per poder atendre les persones sense recursos que acudeixen als seus centres diàriament.

Al llarg d'aquesta setmana i fins el divendres 26 de febrer, les farmàcies que ho desitgin poden seguir recollint  medicaments.  Les entitats assistencials podran passar a recollir-los per les farmàcies a partir de l’1 de març.  

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article