La integració de l’àmbit social al sanitari centrarà les VI Jornades TIC Salut i Social

La trobada vol ser una plataforma de referència per alinear els mons de la recerca, l’empresa i l’assistència i plantejar solucions d’alt valor afegit


Els propers 29 i 30 de setembre l’edifici El Sucre de Vic acollirà les sisenes Jornades TIC Salut i Social, que donen continuïtat a les celebrades durant cinc anys a Girona amb el repte d’abordar la realitat dels sectors de la salut i del benestar en la nova societat digital. Enguany, la integració de l’àmbit social al sanitari serà la novetat que plantejarà aquest escenari com a centre del debat.
 

Les jornades tenen l’objectiu de ser un punt de trobada i pretenen donar visibilitat a tots els agents clau del sector de les TIC aplicades als àmbits de la Salut i del Benestar Social. D’aquesta manera, la trobada contribueix a alinear el món de la recerca, l’empresa i l’assistència per convergir en solucions de més alt valor afegit.  Per això, a més de la UVic-UCC, les organitzen la Fundació TIC-Salut, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), laFundació Hospital de la Santa Creu de VicICS Catalunya CentralEAP VicEBA Centelles,Mobile World Capital Barcelona i l’Euroregió Pirineus-Mediterrània.

Referents en TIC als àmbits de salut i social

Durant dos dies les jornades acolliran taules rodones sobre models de negoci, transferència tecnològica, transformació digital o grups de recerca en TIC, Salut i Social, així com dos diàlegs amb destacats 'keynote speakers'. El primer el lideraran Domingo Escudero, especialista en neurologia i al mateix temps pacient d’una malaltia considerada rara de la seva especialitat, i Francesc Graus, cap del servei de Neurologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. El segon serà un debat entre Javier Creus, fundador de Ideas for Change i promotor de nous models en l’àmbit de la salut basats en l’economia col·laborativa, i Jordi Tolrà, fundador de mSocial.cat i impulsor de diferents projectes d’aplicació de les TIC al sector social. 

Les jornades també comptaran amb la intervenció, a través de videoconferència, de Dave deBronkart, l’e-patient Dave, que després de la seva participació a la tercera edició de la UVic Health Meeting el juny passat, ha establert vincles de col·laboració amb la UVic-UCC. Desprès de superar un càncer de ronyó amb unes probabilitats de supervivència molt baixes, deBronkart s’ha convertit en el més paradigmàtic dels anomenats 'patient advocate'.

Més de 160 projectes sobre salut i benestar en l’era digital

Fins ara les jornades han rebut més de 160 propostes de projectes que es presentaran en forma de càpsules de comunicació, de pòsters de recerca o a l’espai d’ 'speaker’s corner'. El programa també inclourà una sessió d’entrevistes B2B i el lliurament de premis als quatre millors projectes presentats. La presència de ponents de bona part de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (Catalunya, Illes Balears, Aragó, Llenguadoc-Rosselló i 'Midí Pyrénées') donarà una dimensió internacional a aquesta edició de les jornades, que pretenen enfortir aquest projecte de cooperació política i posicionar-lo com un referent en TIC i Salut.

El programa s’adreça a professionals i investigadors de diferents disciplines (salut, social, tecnologia, empresa...) motivats pels àmbits de les TIC, Salut i Social, a emprenedors i empreses d’aquesta mateixos sectors, a CEOs i tècnics d’entitats assistencials i a estudiants, tant universitaris com de Batxillerat i cicles formatius. Per aquesta darrers s’ha preparat un programa paral·lel de tallers i jocs a l’entorn de les TIC i la salut.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article