“La societat no s’esforça a aprendre la llengua de signes”

Encarna Muñoz | Representant de la discapacitat auditiva a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD)


En aquesta ocasió, Clara Hervás, redactora de la revista Èxit21 entrevista a Encara Muñoz, representant de la discapacitat auditiva a l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). Hervás li pregunta, entre altres, quin és pel paper de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i Muñoz destaca el paper polític de l’entitat.

Muñoz també explica que a Catalunya hi ha 320 associacions de persones sordes que lluiten per la plena accessibilitat d’aquestes persones en la societat. Una societat que, tal i com reconeix, “no s’esforça a intentar parlar la llengua de signes i facilitar la inclusió comunicativa a les persones sordes”. Muñoz assenyala que necessiten dels intèrprets per comunicar-se però el problema és que no hi ha subvencions destinades a la dotació d’intèrprets. “Només a Barcelona hi ha 25.000 persones amb discapacitat auditiva i, d’aquestes, 14.000 són usuàries de la llengua de signes”.

Al llarg de la conversa, Hervás li pregunta si els mitjans de comunicació tenen en compte les persones sordes. En general, li respon l’experta, “se les atén poc”. Per aquest motiu, les associacions treballen per reivindicar el paper de totes aquestes persones en els mitjans. Aquest és també un dels objectius del IMPD, que treballa per introduir la llengua de signes en l’àmbit educatiu; casals, escoles bressol, entre altres, així com també en l’àmbit sanitari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Neus Alcanyís Tarragona
1.
Molt interessant i necessari visibilitzar i compartir les diverses capacitats.
Les persones no sordes hauríem d'esforçar-nos més en aprendre a signar per poder comunicar-nos més i millor!! És difícil però poder-ne aprendre perquè no es fan gaires cursos als quals poder assistir, i si no estàs propera a una comunitat sorda, és difícil trobar ocasions per a l'aprenentatge. És una llengua molt bonica de veure!!
Pel que fa a la síndrome de Down, és una llàstima que no veiem més en els canals de comunicació i a la societat en general persones amb aquesta alteració.una magnífica entrevistadora!
  • 0
  • 0

Comenta aquest article