La creixent presència de dones a l’espai públic és una prova de normalitat social

Muriel Casals | economista i presidenta d'Òmnium Cultural


L'economista i presidenta d'Òmnium Cultural va ser la tercera convidada del cicle d'entrevistes “Veu de dona”, organitzat per l'Institut Català de les Dones. Casals va parlar de la seva faceta pública i del paper de les dones dins de la societat civil i en llocs de visibilitat pública.

Quins són els reptes de les dones catalanes a curt termini?
 
El principal objectiu és la lluita per la igualtat real entre dones i homes i la possibilitat que tothom pugui viure en les mateixes condicions i tenir les mateixes oportunitats. Per exemple, la creixent presència de les dones a l'espai públic és una prova de normalitat social que demostra que s'està produint un canvi dels rols que tradicionalment s'han associat a les dones i als homes.
 
Com a presidenta d'Òmnium Cultural, quin és el futur de Catalunya i dels catalans?
 
Cada cop sembla més evident quin és el nostre futur perquè Espanya no ens ofereix cap opció que ens satisfaci. Per aquest motiu des d'Òmnium Cultural considerem que el primer cas que cal seguir és la insubmissió fiscal que, tot i que és una proposta agosarada, forma part de la tradició de la nostra entitat que és anar un pas endavant dels polítics. 
 

Muriel Casals i Couturier
 
Presidenta d'Òmnium Cultural. Professora d'Anàlisi Econòmica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i Història Econòmica.
 
Avignon (França), 1945. Professora d'Economia a la UAB. Ha fet estades a universitats britàniques: Edinburg University, London School of Economics, University of Wales at Bangor.Temes d'interès: reconversions industrials, història del pensament econòmic, economia europea. Fa tasques de divulgació a través de col·laboracions al setmanari "El temps", al programa "Economia i Empresa" de Catalunya Informació i en cursos d'extensió universitària. Ha estat vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UAB (2002-2005) i respresentant de la Xarxa Vives d'Universitats (2002-2009). Va ser membre del Consell de la CCRTV (1983-1988), de la Junta de l'Ateneu Barcelonès (2003-2007), presidenta de l'Opinió Catalana fins el 2009 i membre del Consell Català del Moviment Europeu.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article