“Abans es parlava de necessitats, ara de drets”

Pilar Rodríguez | Directora de la Unitat Operativa Sociosanitària d’ABD


Albert Díaz, periodista del portal digital Èxit21, entrevista aquesta vegada Pilar Rodríguez, directora de la Unitat Operativa Sociosanitària d’ABD. Durant la conversa, parlen de l’entitat de la qual forma part i de la importància de fixar-nos amb els valors i les capacitats de les persones.

Rodríguez explica que ABD va néixer els anys 80 per ajudar persones amb problemes d’addicció a les drogues i amb el pas dels anys ha crescut de tal manera que té fins a 900 professionals i 400 voluntaris. Actualment, és una entitat que dedica els seus esforços a l’atenció a persones amb diferents situacions de vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

Per ella, la importància de la seva feina rau en la necessitat de “treure el més positiu de cadascú sigui quina sigui la seva situació de vulnerabilitat”, i això passa per “potenciar l’apoderament de les persones i generar autonomia”. “Abans es parlava de necessitats, ara de drets”, afegeix.

Malgrat que reconeix que li agrada parlar de “persones amb diferents capacitats”, Rodríguez creu que el més important és l’essència de les paraules, és a dir, el contingut: “És important anar traient etiquetes i estigmes”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article