Economia solidària i ruralitats. Recuperant sobiranies

Diverses autores; coordinació de Carla Escarrà

Economia solidària i ruralitats. Recuperant sobiranies

Editorial: Pol·len Edicions i XES

Pàgines: 96

Gènere: Assaig

ISBN: 978-84-18580-56-7

Compra'l

Recuperant sobiranies neix com una contribució divulgativa en el camí de la teorització i la visibilització de les iniciatives d’Economia Social i Solidària (ESS) en entorns rurals. Municipis, ciutats, comarques i regions que reben els impactes de l’extractivisme del capitalisme urbanocèntric i, per defensar-se, generen resistències molt necessàries per desenvolupar les sobiranies, com ara l’energètica, l’alimentària o la cultural.

Són geografies, persones i entitats marcades per la lluita per defensar la terra en indrets que pateixen el dèficit de serveis i infraestructures, però alhora són pols on es generen iniciatives econòmiques cent per cent ESS, malgrat a voltes no se les consideri o no s’hi considerin.

La coordinadora de la publicació, Carla Escarrà, ens convida a defugir la dicotomia entre “rural” i “urbà” i ens fa endinsar en un primer acostament teòric sobre l’ESS als entorns allunyats dels centres econòmics. Un llibre coeditat entre la XES i Pol·len i coordinat per Carla Escarrà.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article