Augmenten les agressions contra la identitat sexual al transport públic i l'oci nocturn

L'Observatori Contra l'Homofòbia critica que l'Ajuntament no treballi en l'elaboració d'un protocol en l'àmbit del metro


L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha advertit d'un augment de les agressions contra el col·lectiu LGTBI durant els primers mesos de l'any que expliquen per un repunt en el context del transport públic i l'oci nocturn. Cristian Carrer ha explicat que l'any passat en aquestes dates hi havia entre 25 i 27 casos mentre que aquest any s'ha arribat a les 44.

D'aquestes incidències quatre són de discursos d'odi contra tot el col·lectiu, tres de situacions per lesbofòbia, deu per transfòbia i 26 per homofòbia. Ha exposat que de les 16 incidències del març del 2019 tres s'han produït en el transport públic i quatre en l'oci nocturn. El president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha lamentat que l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona malgrat la bona disposició no hagi avançat en l'elaboració d’un protocol en l'àmbit del metro.

Rodríguez ha dit que si bé l'entitat que presideix “ha fet els deures fent de termòmetre de violències i discriminacions”, no així les diverses administracions. En aquest sentit ha criticat l'Ajuntament de Barcelona per no haver-los trucat per començar a treballar en l'elaboració d'un protocol en l'àmbit del metro. Ha explicat que s'ha aprovat recentment un protocol contra l'assetjament, però considera que en manca un d'específic.

Ha reclamat començar a treballar amb un esquema, partint de la feina feta en aquest sentit des de l'Ajuntament de Madrid, tot i que l'índex d'agressions a Madrid “és molt més elevat”. Vol que es faci un protocol en el mateix sentit al ferrocarrils FGC, però malgrat una reunió “a dia d'avui no tenim res”, ha lamentat.

No implementar la llei 11/2014 és “un frau democràtic”

El president de l'observatori també ha recordat que el 2 d'octubre farà cinc anys de la llei 11/2014 per garantir els drets LGTBI i contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Ha valorat positivament la moció aprovada dijous passat al Parlament demanant la implementació de la llei. Tot i que la llei es va aprovar per unanimitat, Rodríguez ha dit que no poden entendre per què no s'aprova un reglament per implementar la llei. “Volem que es comenci realment a treballar al país, amb un organisme real amb tot el que significa això”.

En aquest sentit ha volgut demanar explicacions a ERC i JxCat per votar en contra del reglament, especialment s'ha mostrat estranyat per la posició d'ERC “perquè va ser una de les motores per aconseguir la llei”. “Volem elevar el to, volem dir que la no aprovació d'aquest reglament està suposant un frau democràtic”.

Un decret que prohibeixi les teràpies

Rodríguez ha explicat que fa anys una clínica de Barcelona feia teràpies de canvi de comportament sexual i “es va clausurar immediatament”. Malgrat això, ha indicat que a la llei 11/2014 no hi ha una prohibició expressa de les teràpies i per això ha reclamat “un decret prohibint aquest tipus de teràpies” davant un moment “perillós”.

Pel que fa a la proximitat de les eleccions, el president de l'observatori ha manifestat que que reclamen que s'avanci vers l'aprovació de la llei espanyola. “Serem absolutament inflexibles, volem aquesta llei tal i com està”, ha exposat.

L'entitat presentarà l'informe anual del 2018 el 7 de maig.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article