ECOM demana als alcaldables apostar per fer “més inclusius” els municipis

Amb la mirada posada a les jornades electorals, l'entitat torna a queixar-se de la manca d'accessibilitat dels col·legis electorals


L'entitat ECOM, que defensa els drets de les persones amb discapacitat física, ha elaborat un document per a les candidatures a les alcaldies en les eleccions del 26 de maig amb propostes per fer “més inclusius” els municipis i garantir l'exercici dels drets en igualtat d'oportunitats a les persones amb discapacitat física. També ha demanat reunions amb els alcaldables de la ciutat de Barcelona, que té un document específic.

De cara a les properes cites electorals, l'entitat ha tornat a queixar-se de la manca d'accessibilitat dels col·legis electorals que dificulta el dret a les persones amb discapacitat física. En un comunitat, també ha volgut mostra el seu desacord amb instruccions de la JEC que preveuen poder alertar si es considera que l'emissor del vot no ha actuat de forma “voluntària, lliure i conscientment”,

L'entitat vol que els propers alcaldes tinguin en compte les necessitats de les persones amb discapacitat de manera transversal en totes i cadascuna de les polítiques que es facin, és a dir, que es tingui en compte la diversitat de les persones en el moment de “concebre i dissenyar” l es polítiques.

ECOM recorda que un 4% de la població de Catalunya, unes 300.000 persones, té reconeguda alguna discapacitat física i que tenen els mateixos drets que qualsevol altre ciutadà. El document que ha elaborat l'entitat s'ha enviat a totes les formacions polítiques amb representació parlamentària perquè ho tramitin a les diferents candidatures. En el cas de Barcelona, esperen poder-se reunir amb tots els candidats.

S'inclouen més de 100 propostes en àmbits com ara l'accessibilitat, un impuls de l'assistència personal des del municipi, polítiques d'habitatge que facilitin a la població amb discapacitat accedir a un habitatge accessible, entre altres.

Col·legis no accessibles

ECOM ha tornat a denunciar la manca d'accessibilitat de molts col·legis electorals, que dificulta en molts casos, el dret a vot a les persones amb discapacitat física. L'entitat admet que en altres ocasions ja s'ha denunciat a la Junta Electoral Central i encara no s'ha resolt.

En referència a les resolucions de la JEC, ECOM rebutja les instruccions que preveuen la possibilitat que es pugui alertar si es considera que l'emissor del vot no ha actuat de forma lliure, ja que vulnera l'article 19 de la Convenció i altera la recent reforma electoral que garanteix el dret a vot a les persones amb discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

greg matto catalan
1.

oferim un 2% de préstec real per fer negocis, comprar casa, cotxe i pagar factures mèdiques, contacteu amb [email protected]

  • 0
  • 0

Comenta aquest article