Unicef alerta sobre l'actual “crisi” global del xarampió i reclama millorar la vacunació

Aquest 2019 ja s'han detectat més de 110.000 casos de xarampió a tot el món


El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ha alertat aquest dijous sobre l'actual “crisi” global del xarampió i reclama incrementar la protecció i les dosis de vacunació. En els primers tres mesos del 2019 s'han detectat més de 110.000 casos de xarampió a tot el món, gairebé un 300% més respecte al mateix període de l'any anterior, segons Unicef.

En un comunicat, aquest organisme de l'ONU assegura que en els darrers set anys 169 milions de nens al món no van ser vacunats del xarampió. “L'increment de nens no vacunats ha facilitat els brots de xarampió que estan afectant diversos països arreu del món avui en dia”, afirmen. Des d'Unicef avisen que cal millor la vacunació dels nens “tant als països rics com als pobres”. Els Estats Units, França i el Regne Unit són els estats desenvolupats on hi va haver més nens sense vacunar contra aquesta malaltia entre 2010 i 2017.

Es calcula que unes 100.000 persones, la majoria nens, van morir a causa del xarampió el 2017, un 22% més que l'any anterior.

“És important no només augmentar la cobertura, sinó també mantenir les taxes de vacunació en les dosis adequades per crear un paraigua d'immunitat per a tothom”, defensa la directora d'Unicef Henrietta Fore.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article