IFAM presenta l'experiència de 17 menors migrants no acompanyats

Cada any arriben a casa nostra centenars d'infants i adolescents de diferents països del món


Conèixer quin tipus de joves són, d'on venen, quins objectius persegueixen, quina situació es troben en arribar i explicar la seva experiència ha estat el principal objectiu d'aquest estudi. Un grup de recerca d'Infància i Família en Ambients Multiculturals (IFAM) de la Fundació Perre Tarrés de la Universitat Ramon Llull.

Empesos per la conjuntura social, política o econòmica dels seus països infants, joves i adolescents arriben a casa nostra. I si emigrar ja és difícil, per molts d'aquests joves ho és encara més perquè són menors d'edat i viatgen sols.

El resultat d'aquest estudi es donarà a conèixer el proper 16 de desembre dins d'una jornada de reflexió gratuïta que se celebrarà en el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional del Migrant. Concretament serà a l'Aula Magna de les Escoles Universitàries de Treball Social i Educació Social de la Fundació Pere Tarrés (EUTSES) de la Ramon Llull (C/Santaló, 37) de 9h a 14h del matí.

"Una década después: relatos de menores migrantes no acompañados" s'ha redactat a partir d'entrevistes a 17 joves que van ser "menors migrants no acompanyats". Van arribar a l'Estat Espanyol quan tenien entre 14 i 17 anys, i en el moment de fer les entrevistes ja tenien entre 20 i 27 anys.



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article