La Fundació Catalana Síndrome de Down i la UB creen un màster ‘online’ d'atenció a aquest col·lectiu

La formació aborda totes les etapes de la persona des d’una perspectiva integral


La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) i la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona (UB) han creat un màster d'atenció a les persones amb síndrome de Down. El màster és 100% ‘online’, consta de 60 crèdits i compta com a professorat amb els professionals de la FCSD, una entitat amb 35 anys d’història i que ha estat pionera en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual.

El màster està planificat per oferir una formació que especialitzi els professionals per atendre a les persones amb síndrome de Down des de les seves particularitats i no des de les generalitats de la discapacitat.

A més, l'especialització permet també l'entrada laboral a les diferents associacions i fundacions existents que atenen persones amb síndrome de Down i ofereix recursos científics per a la creació de noves organitzacions.

El màster aborda totes les etapes de la persona amb la síndrome de Down des d’una perspectiva integral, és a dir, aspectes socioeducatius, mèdics, laboral, etc. El pla d’estudis se centra en els aspectes mèdics, la primera infància, l’escolarització, la comunicació i el desenvolupament motriu, la identitat i la sexualitat, la salut mental, la vida adulta i els entorns vitals, entre d’altres continguts.

Una visió inclusiva de la síndrome de Down

Els objectius formatius del màster consisteixen en aportar els coneixements científics necessaris per a la comprensió, interpretació i anàlisi crítica de la fonamentació teòrica i pràctica de la discapacitat (amb especial atenció a la síndrome de Down) i proporcionar coneixement, actituds i habilitats orientats a la intervenció amb les persones amb síndrome de Down des d'una visió inclusiva i de promoció de la persona per la seva autodeterminació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article