Convoquen una manifestació a Rubí a favor de l'acolliment després del conflicte pel centre dels joves migrants sols

RubíAcull critica com han gestionat la crisi tant la Generalitat com el consistori local

La plataforma RubíAcull ha convocat una manifestació a favor de l'acolliment per al proper dijous 23 de maig després de la polèmica per la possible instal·lació d'un centre de joves migrants sols al barri de Can Rosés de la ciutat.

En un comunicat, l'entitat ha lamentat el succeït i ha acusat tant a la Generalitat com a l'Ajuntament de Rubí de no haver gestionat la situació “de la manera idònia”. Davant d'això, ha assegurat que no es quedaran de braços plegats ni contribuiran a la confrontació i per això han fet una crida a la ciutadania a participar en la manifestació per demostrar que “tant Rubí com Catalunya són terres d'acollida”.

RubíAcull ha lamentat que la ciutadania es va assabentar “de forma extraoficial” de la possibilitat d'acollir el centre, “situació que ha donat via lliure a tota mena de rumors que s'allunyen de la realitat". Ha afegit que la posició de l'alcadessa, Ana María Martínez, “tampoc ha facilitat l'aclariment ni ha afavorit el coneixement de la qüestió”. “El seu comportament ni ha estat de mediació ni ha ajudat a tranquil·litzar el barri”, ha lamentat.

L'entitat ha assegurat sentir-se trista per tot el que ha succeït, que assegura els allunya del Rubí que volen construir. A més, ha destacat que es tracta de joves menors d’edat no acompanyats, que en molts casos “s'han vist obligats a fugir dels seus països d'origen sense les seves famílies per circumstàncies diverses” i ha insistit que “no són ni delinqüents ni menors problemàtics”.

En aquesta línia, ha afirmat que les últimes dades dels Mossos revelen que “el 82% dels menors que van arribar a Catalunya entre el 2016 i el 2018 no han delinquit mai”. A més, ha reivindicat que l'acolliment “és un dret i un deure que cal defensar amb fermesa des de la cohesió i l'acció ciutadana" en el camí cap a un “futur comú compartit”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article