Només el 17% dels joves migrants sols que s'escapoleixen dels centres d'acollida no hi torna

Segons la DGAIA, des del 2017 349 adolescents han sortit del sistema de protecció i l'administració no els ha pogut localitzar


Des del gener del 2017,  2.013 joves migrants sols s'han escapolit dels centres d'acollida o no han tornat a l'hora prevista. Majoritàriament, però, ho han fet en menys de 24 hores i de fet, 1.664, han tornat en algun moment al sistema de protecció.

Només el 17% dels casos, 349, no han tornat al centre i la DGAIA no els ha pogut localitzar. Des d'inicis d'aquest 2019, han estat 28 els joves que no han tornat als centres, el 2018 van ser 191 i el 2017 van ser 130.

A les poques hores de no tornar, es notifica la fugida i s'activa la policia i a la pròpia direcció general. En total, en aquests últims dos anys han estat 2.013 els menors escapolits, encara que el 83% han acabat tornant al centre

Són dades d'una resposta parlamentària que ha avançat ‘El Periódico’ aquest dijous. Segons el Departament d'Afers Socials, la taxa d'escapoliment és més alta als centres d'acolliment que no en la resta de recursos residencials. 

Des de la DGAIA es puntualitza que els centres són espais oberts i que en funció de l'edat i la situació, els joves tenen llibertat per entrar i per sortir.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article