Joan Segarra és reelegit president de La Confederació

La patronal del tercer sector marca com objectiu del nou mandat denunciar “l’infrafinançament” i defensar la concertació social


Joan Segarra és reelegit president de La Confederació. La patronal del tercer sector marca com objectiu del nou mandat denunciar “l’infrafinançament” i defensar la concertació social. Per tot plegat, la nova Junta Directiva demanarà “una trobada urgent” amb el president Quim Torra per “exigir” una resposta “a la delicada situació que viuen les entitats” i una reunió amb el Síndic de Greuges.

Al mateix temps que la presidència, les entitats sòcies de La Confederació, reunides en assemblea, també han renovat aquest divendres la Junta Directiva per quatre anys. “El nou període preveu donar continuïtat a les línies de treball impulsades en els darrers anys per enfortir la dimensió socioempresarial del tercer sector”, anuncia la patronal en un comunicat.

Aquestes estratègies són negociar la nova Llei de concertació social, que ha de permetre excloure de la gestió de serveis d’atenció a les persones les empreses amb ànim de lucre en la contractació pública; revertir la situació “d’infrafinançament crònic” reclamant millors dotacions pressupostàries i millors condicions laborals; i reforçar la incorporació de noves entitats sòcies a l’òrgan directiu.

Actualment, formen part de la nova Junta 13 de les 24 organitzacions sòcies i, a falta que es ratifiquin els càrrecs, la presidència recau en la Sectorial d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya;  tres vicepresidències en  Creu Roja Catalunya, la Unió Catalana de Centres d’Atenció Precoç (UCCAP) i Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS); la secretaria l'assumeix la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (FEDAIA); i la tresoreria, la Federació d’Entitats d’Atenció a la Tercera Edat (FEATE).

Pel que fa a les vocalies, estaran representades per l’Agrupació Catalana de Centres per a Persones  amb Discapacitat Intel·lectual (ACCP), Associació Empresarial de l’Economia Social DINCAT, Ammfeina, Càritas Diocesana de Barcelona, ECOM, la  Fundació Pere Tarrés i la Fundació Catalana de l’Esplai.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article