La violència contra les persones LGTBI augmenta un 30% el 2019

L'Observatori Contra l'Homofòbia demana habilitar un servei d'atenció nocturn després que una parella denunciï una nova agressió


L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya adverteix de l'increment de la violència contra les persones LGTBI. A través d'un comunicat, l'entitat explica que aquest 2019 porta registrades 70 incidències, un 30% més que el 2018.

L'alerta arriba després que una parella de dos nois de 18 i 21 anys hagin denunciat una agressió homòfoba al parc de Joan Miró de Barcelona, divendres a la nit. L'Observatori, que ha assistit a les víctimes, proposa a l'Ajuntament de Barcelona i a la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat habilitar un servei d'atenció a víctimes nocturn a través d'un número de WhatsApp.

Segons el president de l'Observatori, Eugeni Rodríguez, la seguretat de les persones LGTBI està “en risc” en l'àmbit de l'oci nocturn a Catalunya. Rodríguez, que denuncia un “brot” de “violència” a les nits "tant verbal com física" i generada majoritàriament per joves, sovint menors, insta tant a l'Ajuntament de Barcelona com a la Generalitat a “abordar el tema” per tal de “buscar solucions”.

Entre les mesures que proposen hi ha habilitar un servei d'atenció nocturn a través d'un número de WhatsApp amb psicòlegs i advocats per a poder atendre les víctimes “d'una forma còmplice i amable”.

El Síndic obre una actuació d'ofici davant l’agressió homòfoba

En el marc de la Llei 11/2014 atorga al Síndic l'autoritat i l'encàrrec de vetllar per la no-discriminació, amb independència de l'orientació sexual o la identitat de gènere o d'expressió de gènere de la persona i d'exercir les funcions relatives a la defensa de drets i llibertats en matèria de no-discriminació de les persones LGTBI que puguin haver estat vulnerats per l'actuació d'institucions, tant públiques com privades. Per aquest motiu, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó ha obert una investigació sobre l’agressió que va patir la parella homosexual.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article