ASSÍS atén 1.687 persones sense llar a Barcelona el 2018, el 13% de les quals són dones

L'entitat posa de relleu la doble vulnerabilitat de les dones que viuen al carrer

El centre d'acollida ASSÍS de Barcelona va atendre l'any 2018 més dones sense llar que l'any anterior, passant del 9% al 13% del total de persones que va ajudar. L'entitat ha presentat la seva memòria del 2018 i ha volgut posar de relleu la doble vulnerabilitat que pateixen les dones, que suposen el 12% del total de persones que dormen als carrers de Barcelona, segons el recompte de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona.

En concret, s'han comptabilitzat 117 dones. ASSÍS va atendre l'any passat 1.687 persones, però la de les dones és especialment greu perquè a més de dormir al carrer, estan més exposades a la violència física i emocional, incloent la sexual. Segons una enquesta elaborada per l'entitat, així ho manifesten el 66% de les dones ateses.

“Les dones que arriben a una situació de carrer ho fan en pitjors condicions que els homes”, ha constatat Jesús Ruiz, director d'ASSÍS. La causa principal al darrere del sensellarisme és una separació, seguida de la violència de gènere. De les dones enquestades per l'entitat, un 33% explica que viu al carrer per una ruptura, i el 17% ho fa per haver estat víctima d'agressions per part de la seva parella.

L'entitat reclama una millora i un canvi urgent en la realitat del mercat immobiliari i laboral a Barcelona, i crítica la manca de recursos i també que no hi hagi perspectiva de gènere. ASSÍS ha posat en marxa el projecte 'Dones amb Llar', amb l'objectiu d'augmentar les 35 places que l'entitat té i que han proporcionat 10.921 nits d'allotjament a les 36 persones que han fet ús del servei.

En general, el perfil de la persona atesa és el d'un home de nacionalitat espanyola, d'entre 46 i 60 anys, solter i que ha arribat al carrer per haver perdut la feina. El centre, ubicat al districte de Sarrià-Sant Gervasi, ha atès durant el 2018 un total de 150 persones diàriament, oferint 44.236 esmorzars, 8.578 dutxes i 29.803 peces de roba des del seu centre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article