Entitats de persones sordes veuen “insuficient” la inversió del Govern per a intèrprets a l’etapa postobligatòria

Critiquen que amb els 750.000 euros no es repara el dèficit d'accessibilitat a totes les etapes educatives de l'alumnat sord


El Govern ha anunciat aquest dimarts, coincidint amb el Dia de la llengua de signes catalana, l’aprovació d’una dotació econòmica de 749.620 euros per contractar intèrprets en llengua de signes catalana (LSC) per a l'alumnat amb sordesa que està escolaritzat en l'etapa postobligatòria, en la modalitat bilingüe.

Segons van apuntar en nota de premsa, l’import farà possible afrontar el cost d'aquest servei per al proper curs 2019-2020, i per això la dotació es dividirà en dos exercicis, 283.640 euros el 2019 i 465.980 el 2020.

No obstant això, diverses entitats que representen a les persones amb sordesa han criticat l’anunci, ja que consideren del tot insuficient aquesta dotació perquè “no es repara el dèficit d’accessibilitat a totes les etapes educatives de l’alumat sord, raó per la qual l’alumnat arriba a l’etapa postobligatòria sense assolir de forma satisfactòria els coneixements en llengua de signes”, tal com han manifestat la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). Així mateix, a FESOCA recorden que la dotació anunciada és la mateixa que al 2016 i al 2017.

En aquesta línia s’ha posicionat també la Plataforma Signar i Escoltar. Per a la seva presidenta, Mariam González, l’anunci no és “cap millora” i fins i tot el titlla d’“engany”, ja que segons va anunciar el Govern, l’aprovació “dona compliment a les demandes de l'alumnat català amb sordesa en aquesta etapa, la no obligatòria”, una afirmació que no correspon amb la realitat, segons Signar i Escoltar.

“Hi ha discriminació en totes les etapes educatives, la majoria de l’alumnat amb sordera no té un intèrpret durant totes les hores i aquesta realitat s’agreuja en els infants de fora de Barcelona”, denuncia González. “L’alumnat amb sordesa pateix unes desavantatges importants respecta la resta de l’alumnat”, es lamenta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article