Greta Thunberg i ‘Fridays for Future’, premi Ambaixador de Consciència per Amnistia Internacional

L’ONG destaca que la “determinació” dels joves activistes arreu del món per confrontar la crisi climàtica és “inspiradora”


Amnistia Internacional distingeix l’activista sueca Greta Thunberg i el moviment ‘Fridays for Future’ amb el guardó Ambaixador de Consciència 2019. El premi busca celebrar que hi ha persones que han mostrat “un lideratge i un valor únic a l’hora de defensar els drets humans”.

“No hi ha millors receptors aquest any que Greta Thunberg i el moviment de vaga pel clima Fridays for Future”, afirma en el comunicat Kumi Naidoo, secretari general d’AI. “Estem inspirats per la determinació amb la qual activistes joves d’arreu del món ens impulsen a confrontar les realitats de la crisi climàtica [...] Ens recorden que tothom té un paper a l’hora de protegir els drets humans contra la catàstrofe climàtica”, diu també Naidoo.

El moviment dels divendres pel futur va ser iniciat per Thunberg, l’adolescent que l’agost del 2018 va decidir no anar a l’escola els divendres per protestar davant del parlament suec reclamant mesures per fer front al canvi climàtic.

En l’últim any, la protesta s’ha estès a diverses ciutats europees i d’altres parts del món, aconseguint que el reclam d’accions als governs el protagonitzin els joves.

El 24 de maig passat, per exemple, més d’un milió de persones de tot el món van participar en una protesta, amb manifestacions en un centenar de països.

En edicions anteriors, Amnistia ha distingit amb el guardó personalitats com Nelson Mandela, Malala Yousafzai o Ai Weiwei.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article