Un projecte crea mètodes per eliminar fàrmacs de l'aigua residual de residències per a la gent gran

El tractament en origen millorarà la qualitat de les aigües de riu


Un projecte europeu treballa per eliminar fàrmacs de l'aigua residual de residències per a la gent gran i centres sociosanitaris del sud d'Europa. 'Innovec'EAU' busca tractar l'aigua en origen per millorar la qualitat de les aigües de riu.

Aquest tipus de centres acullen entre 100 i 150 residents que consumeixen entre cinc i deu pastilles al dia. Les depuradores són incapaces d'eliminar tots aquests contaminants i acaben als rius.

Aquest projecte permetrà instal·lar dispositius de tractament en les arquetes de les residències. Un estudi ha avaluat la situació en sis centres de França, Portugal i Catalunya, que han facilitat la llista de fàrmacs administrats i han permès que es prenguessin mostres.

Els resultats constaten que els medicaments més utilitzats i que poden arribar als rius són els laxants, els antidiabètics, el paracetamol, el mucolític acetilcisteína, l'antibiòtic amoxicil·lina i els antiepilèptics. Els resultats s'han publicat a la revista 'Environmental Science and Pollution Research'.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article