La DGAIA obre un centre d'emergència específic per atendre noies migrades soles víctimes de violències

El centre disposa d'una quinzena de places i actualment atén ja a 12 noies


La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha impulsat la creació d’un centre d’emergència per atendre joves migrades soles.

Es tracta d’un nou recurs destinat sobretot a atendre noies migrades soles que hagin patit situacions de violència masclista, com ara víctimes de matrimonis forçats, víctimes de tràfic o altres situacions de violència. Actualment el centre, que es troba en un entorn preservat, atén una dotzena de noies, però té capacitat per atendre’n fins a 15.

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha explicat que aquest servei es gesta durant l’elaboració de l’Estratègia catalana per a l’acollida i la inclusió dels infants i joves que emigren sols i es tracta d’un recurs “molt específic” que permet abordar casos “des d’una perspectiva de gènere i que plantegen situacions molt complexes”. En el centre, gestionat per la Fundació Idea, treballa un equip format per professionals de la psicologia, educadores i treballadores socials “que ofereix una atenció personalitzada que incideix en el procés de recuperació d’aquestes noies” i treballa per aconseguir la seva “autonomia personal i acompanyar-les en el seu camí cap a l’emancipació”, ha expressat Georgina Oliva.

El sistema català de protecció atén actualment a 113 joves migrades soles. Aquesta xifra suposa un 2,7% sobre el total d’infants i joves migrats sols tutelats per l’Administració. Es tracta majoritàriament de noies procedents del Marroc, entre 14 i 18 anys. Fins al mes de maig d’aquest 2019 han arribat a Catalunya 48 noies emigrades soles; l’any passat van arribar-hi 107.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article