Afers Socials denuncia que ha deixat de rebre 600.000 euros de l’Estat per a programes socials

La retallada s'ha produït en el Programa de protecció a la família i atenció a la pobresa infantil, que passa de 60 a 45 milions


Afers Socials denuncia que ha deixat de rebre 600.000 euros de l’Estat per a protecció a la infància. Així ho ha fet saber en un comunicat aquest dimecres en què acusa l’Estat de reduir el repartiment dels fons del Programa de protecció a la família i atenció a la pobresa infantil. L’any passat, recorda la conselleria, va rebre a través del programa 7,2 milions d’euros.

També alerta que a través del programa d’un crèdit addicional per alimentació, oci i cultura durant les vacances, el conegut com a VECA, es van aportar  624.500 euros. Això va suposar un total de 7,8 milions d’euros. L’import global a repartir entre totes les comunitats autònomes ascendia a 65,2 milions d’euros, 60 milions del Programa de protecció a la família i 5,2 milions del programa VECA.

Aquest any el Govern central ha decidit unificar tots dos programes, i tot i que s’ha incrementat la partida per alimentació, oci i cultura durant les vacances (que ha passat de 5,2 a 15 milions), en realitat, l’import global ha baixat fins als 60 milions.

“I en el cas concret de Catalunya suposa deixar de percebre respecte a l’any anterior 624.520 euros, passant de 7,8 milions a 7,2 milions sense justificació alguna”, ha declarat el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglésies.

El secretari ha fet notar que, davant d’un escenari de prorroga pressupostària, no s'entén que el Govern central hagi decidit reduir els imports que destina a aquests programes. “L’any passat el Govern central va destinar 105.612.500 euros al repartiment de crèdits entre les diferents comunitats en concepte de finançament de Programes socials, entre els quals hi havia el Programa de Protecció a la Família i un crèdit addicional pel període de vacances, però aquest any s’ha reduït fins a 100.412.500 euros”, ha explicat. 

“Encara que s’ha incrementat la dotació de programa VECA de 5,2 a 15 milions, allò que no resisteix justificació és la retallada del Programa de protecció a la família i atenció a la pobresa infantil que passa de 60 a 45 milions i, en conseqüència, Catalunya passarà de rebre 7,2 milions a rebre’n 5,4 milions”, ha afirmat el secretari d’Afers Socials i Famílies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article