Barcelona comptarà amb una Escola Municipal de Segona Oportunitat per a joves que ni estudien ni treballen

L’Ajuntament ha adjudicat la gestió a Salesians Sant Jordi i la Fundació El Llindar


Al setembre començarà a impartir formació la primera Escola Municipal de Segona Oportunitat, un nou recurs socioeducatiu orientat a escolaritzar a joves que ni estudien ni treballen, i que intentarà facilitar-los una formació que els ajudi a tornar als estudis o a inserir-se al mercat de treball amb un cert grau d’especialització.

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a Salesians Sant Jordi i la Fundació El Llindar la gestió conjunta d’aquest nou servei, el primer centre públic de la ciutat d’aquestes característiques i que estarà ubicat al barri de Navas, al districte de Sant Andreu.

De moment, seran 30 joves entre els 16 i 24 anys els que començaran al setembre i segons destaca l’Ajuntament, l’Escola Municipal de Segona Oportunitat comptarà amb un vessant educatiu i laboral, però també recolzarà els estudiants des de l’acompanyament i l’orientació per oferir-los una atenció integral més enllà de la que s’imparteix en un centre ordinari.

El centre comptarà amb ofertes formatives vinculades a les famílies professionals de la hoteleria i turisme; comerç i màrqueting; electricitat i electrònica; serveis sòcio-culturals; activitats físiques i esportives i informació i comunicacions.

A banda del Consorci d’Educació, segons assenyala l’Ajuntament, el centre es coordinarà també amb diferents agents externs, entre els quals centres de formació ocupacional i professional, Barcelona Activa, Serveis Socials, entitats socials i amb el teixit empresarial de la ciutat de cara a treballar possibles formacions a mida.

Durant la seva estança en aquest nou servei, en el qual els joves podran romandre dos anys com a màxim, els nois i noies, junt amb els professionals que els assessoren, decidiran si volen tornar a intentar obtenir l’ESO o si prefereixen orientar-se cap a la formació professional.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article