Experts de l'OMS visiten Catalunya per conèixer l'impacte dels 30 anys dels plans de salut

Visitaran centres mèdics i s'entrevistaran amb professionals abans de fer un informe


Una desena d’experts de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) visiten Catalunya durant aquesta setmana amb l'objectiu de conèixer l'impacte del Pla de Salut de Catalunya, que fa 30 anys, i donar suport a la redefinició que el pla tindrà en el futur.

En aquests dies, entre d’altres, la comitiva celebrarà un plenari, visitarà centres sanitaris d’arreu del país, i s’entrevistarà individualment amb professionals de diferents àmbits del sistema de salut de Catalunya. El resultat d’aquesta avaluació qualitativa es plasmarà, entre d’altres, amb un informe final, que clourà prop de nou mesos de treball i contactes entre el Departament de Salut i l’OMS.

De cara al proper Pla de Salut, el Departament de Salut constata la necessitat d’evolucionar i incorporar elements que el facin encara més obert, flexible i dinàmic, i la participació ciutadana i professional en la seva elaboració és "clau" perquè, sigui un document de cohesió del conjunt de polítiques vinculades a la millora de la salut i el benestar de la població. A més, el futur Pla de Salut ha d'implicar el Govern, ha de ser conegut pels professionals, estigui alineat amb altres plans i programes del sistema de salut i pugui ser avaluable en quant a resultats en salut. Per últim, haurà de seguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per Nacions Unides.


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article