La nova oferta pública dels Bombers de Barcelona promou l’accés de les dones al cos

Desapareixen els requisits d’alçada mínima i màxima tant per homes com per dones


L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat ofertar aquest any 80 places de Bomber/a del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona. Les bases de la convocatòria presenten novetats importants respecte les anteriors amb l’objectiu de promoure l’accés de les dones al cos incorporant la perspectiva de gènere, promovent i eliminant requisits que perjudicaven de manera clara a les dones aspirants.

Una de les novetats importants pel que fa als requisits de participació de les persones aspirants és la desaparició d’alçada mínima i màxima tant per homes com per dones, ja que anteriorment les dones havien de tenir una alçada mínima de 1,55 metres i els homes 1,60, i no superar l’1,95 en cap cas.

En la fase d’oposició, mentre que a les bases anteriors es triava en aquest moment un dels tres àmbits professionals objecte d’avaluació que estan altament masculinitzat , -com educació i obra civil; instal·lacions elèctriques; i mecànica-, en les noves bases apareix un àmbit professional més, el sanitari, que aporta una perspectiva de gènere inexistent fins ara.

Pel que fa a la fase de concurs segueix sense ser eliminatòria però també té alguns canvis, principalment tècnics tot i que hi ha un molt important des d’una perspectiva de gènere d’acord amb allò que disposa el 2n Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones pel període 2015-2019.

“En el cas d’empat de puntuació en la darrera posició per passar a la fase de pràctiques, amb les noves bases es resoldrà a favor de la persona aspirant el gènere de la qual sigui menys representat en el col·lectiu professional objecte d’aquesta oposició, és a dir, el femení”, destaquen en un comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article