Èxit 21 llança un vídeo per aprendre a parlar “amb respecte” sobre les persones amb discapacitat

L'entitat resumeix algunes recomanacions per tractar la discapacitat intel·lectual als mitjans i al carrer


“Discrimines o respectes?”. Amb aquesta pregunta, l’entitat Èxit21 ha llançat un vídeo perquè la ciutadania aprengui a parlar “respectuosament” sobre les persones amb discapacitat. Ho fa amb un vídeo, on persones amb discapacitat intel·lectual fan algunes recomanacions per superar “el paternalisme i la condescendència”.

En el vídeo, reflexionen sobre el que habitualment han de sentir de les persones sense cap discapacitat. “Ens han dit que venim de Mongòlia o que arribem tard als llocs”, “Intentant no molestar-nos, ens diuen que estem ‘malalts’”, es lamenten. Però també alerten del paternalisme d’algunes altres: “N’hi ha que diuen que som àngels caiguts del cel!”.

I adverteixen, que tant unes com altres, estan equivocades i que “el nom que posem a les coses determina com les veiem”. Per això, ells reclamen que, quan es parli de persones amb discapacitat intel·lectual, se les anomeni “persones amb discapacitat”, no “persones discapacitades”, per no “simplificar” els termes i “descapacitar” les persones en tots els àmbits de la vida. “El paternalisme i la condescendència no ens ajuden en res!”, conclouen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article