La PAH atura el desnonament d'una família amb quatre infants a Lleida i aconsegueix un lloguer social

La Paeria aportarà a la Mesa d'Emergència cinc habitatges del parc públic perquè famílies vulnerables no es quedin al carrer


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha aconseguit aturar aquest dimarts al barri dels Magraners de Lleida el desnonament d'una família de nou membres, quatre dels quals menors d'edat. L'Ajuntament va tenir coneixement del cas divendres i els tècnics han estat estudiant possibles solucions.

El tinent d'alcalde responsable de l'àrea d'Habitatge, Sergi Talamonte, ha assenyalat que la Paeria s'ha compromès a formalitzar amb aquesta família un lloguer social per sota del preu de mercat, per regularitzar la seva situació.

La prioritat és que aquesta família es pugui quedar al mateix pis, propietat d'una entitat bancària. A més, la Paeria té previst aportar divendres a la Mesa d'Emergència cinc habitatges del parc públic, amb l'objectiu d'atendre les necessitats de famílies en situació de vulnerabilitat i evitar que es quedin al carrer.

“Una ciutat valenta no pot tolerar que hi hagi famílies al carrer mentre hi ha milers de pisos buits”, ha valorat Talamonte, que ha afegit que “convé que totes les administracions treballin plegades per cercar solucions urgents a l'emergència habitacional, un dels grans problemes que viu la societat catalana”.

El regidor ha afirmat també que en les poques setmanes que porta al capdavant de l'àrea d'habitatge ha constatat que “es poden fer moltes coses”. Una de les vies en les quals treballa més intensament l'equip al capdavant de l'àrea d'habitatge és l'increment del parc públic de pisos que gestiona l'ajuntament, principal eina per poder actuar davant l'allau de casos d'emergència.

Tot i això, ha reconegut Talamonte, les eines per fer front a l'emergència habitacional són “del tot insuficients” i s'ha compromès a seguir treballant i lluitant perquè aquestes siguin “més i millors”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article