Bargalló anuncia un acord amb agents socials sobre la FP dual que s'aprovarà el 31 de juliol

El conseller d'Educació demana a les diputacions que mantinguin el compromís de finançar gran part de l'escola bressol


El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que el Govern ha arribat a un acord amb agents socials i econòmics sobre la FP dual que s'aprovarà el 31 de juliol en una reunió del consell rector. Un acord que, segons ha concretat, s'ha tancat amb el departament d'Educació i el departament de Treball.

“Els documents ja estan treballats i acordats”, ha assegurat en el marc del ple del Parlament en resposta a una interpel·lació de PSC-Units. Bargalló ha afegit que es tracta del “primer pas necessari”i que, paral·lelament, s'està treballant amb les taules sindicals sectorials per acordar com s'aplicarà el model de FP pel que fa als horaris i l'organització.n "drama" per als ajuntaments si no compleixen amb la paraula dels seus antecessors

L’educació de zero a tres anys

El conseller d'Educació també ha demanat a les quatre diputacions que mantinguin per “responsabilitat institucional” el compromís “de paraula” dels seus antecessors de finançar en part l'educació de zero a tres anys si la Generalitat no tenia nous pressupostos el 2019.

“Si no, seria un drama per als ajuntaments”, ha avisat Bargalló en el marc del ple del Parlament en resposta a una interpel·lació del grup PSC-Units. Bargalló ha fet referència explícitament a la Diputació de Barcelona, presidida pel PSC gràcies a un acord amb JxCat. I ha reclamat a les diputacions que no abandonin l'acompanyament que han fet als ajuntaments en el finançament d'aquesta etapa educativa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article