Arrels Fundació denuncia un nou desallotjament de persones sense llar a Barcelona “que vulnera drets”

L'entitat alerta que la mesura policial no és “la primera vegada que suceeix” i “no soluciona el fenomen del sensellarisme”


Arrels Fundació ha denunciat que aquest dilluns un dispositiu policial ha desallotjat persones sense llar a Barcelona vulnerant-ne els seus drets. El desallotjament, tal com alerta l’entitat, s’ha produït als jardins de Sant Pau del Camp, “on des de feia més de quatre anys vivien persones sense llar”. “La mesura policial no soluciona el problema i vulnera drets de les persones sense llar. A Barcelona, no és la primera vegada que succeeix”, alerta Arrels.

L’entitat detalla que als jardins hi vivien persones “amb problemàtiques molt complexes i amb diferents situacions”. “Hi havia persones en situació administrativa irregular, famílies, joves que fa poc que han fet els 18 anys, menors d’edat i dones, entre d’altres; algunes dormien en tendes de campanya, altres directament al terra dels jardins”, explica la fundació.

A més, Arrels Fundació carrega contra el desallotjament. “Creiem que una operació policial sobre drogues no té perquè acabar desallotjant persones sense llar que fa temps que viuen en el mateix espai públic. Desplaçar les persones d’un lloc a un altre només trasllada la problemàtica però no la resol”, critiquen.

També alerten que, més enllà del motiu de l’actuació policial, “el que ha passat no és una acció puntual”. I recorden que l’abril de l’any passat, per exemple, una actuació de la Guàrdia Urbana al passeig de Picasso “va obligar a marxar les persones sense llar que hi dormien al·legant problemes de veïnatge”.

Arrels Fundació recorda que “viure el carrer implica una vulneració de drets constant”. “Afegir-hi situacions de desallotjament provoca més inestabilitat a la persona i és una expressió de la desigualtat i violència estructural”, denuncia l’entitat. A Barcelona, unes 1.200 persones viuen al carrer; desplaçar-les no és la solució. Cal intensificar l’acció social i no la policial i que els cossos de seguretat tinguin formació específica sobre la realitat de les persones sense llar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article