Amnistia Internacional exigeix “immediatament” un port segur per l'Open Arms

Critica que les autoritats espanyoles no hagin sol·licitat formalment l'ajuda de les institucions europees


Amnistia Internacional ha exigit “immediatament” un port segur per les les 121 persones de l'Open Arms, entre les que recorda que hi ha 30 nens i nenes, entre ells dos nadons, i pateixen “un calor sufocant en condicions d'amuntegament”.

María Serrano, representant de l'entitat, ha criticat que “tot i la creixent preocupació pel benestar de les persones a bord del vaixell, els polítics estan incomplint vergonyosament amb les obligacions que els imposa el dret internacional en negar un port segur a persones que podrien patir tortura si són retornades a Líbia i que estan esgotades i necessiten protecció i atencions”.

El vaixell, que navega sota bandera espanyola, es troba a unes 30 milles nàutiques d'Itàlia, entre Malta i Lampedusa. L'entitat critica que el pols que mantenen entre si les autoritats italianes, malteses i espanyoles amb el vaixell de rescat es va produir un dia després que el Parlament italià aprovés el decret ‘Sicurezza bis’ que permet imposar multes de fins a un milió d'euros i retenir els vaixells de rescat privats que entrin en aigües territorials italianes sense permís.

Les persones que ara estan a bord van ser rescatades en sengles operacions de l'1 i 2 d'agost en aigües internacionals, la primera a 78 milles nàutiques de Líbia, i la segona, a prop de la zona maltesa de recerca i salvament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article