El projecte ‘Acull’ busca sis llars per acollir els joves migrants sols

Els voluntaris acompanyaran durant nou mesos els adolescents d'entre 18 i 21 anys amb la supervisió d’un professional


Amb l’objectiu d’oferir una llar i una xarxa de suport els joves sense referents familiars, l’Associació Punt de Referència impulsa ‘Acull’, un projecte que vol acompanyar els joves en la seva arribada i estada al territori.

Una oportunitat de convivència que dura nou mesos i que, segons explica l’organització, “aporta l’acompanyament idoni per a joves que, davant de les dificultats d’emancipació al territori d’arribada”. “Són joves que requereixen un acompanyament emocional i educatiu integral”, asseguren.

Per aconseguir-ho el projecte compta amb el compromís de la persona o les persones acollidores i del jove i també amb l’acompanyament d’una professional, que té cura i supervisa la relació entre la persona jove i les voluntàries en totes les seves dimensions.

Després del curs 2018-19 que ha finalitzat amb èxit les cinc relacions d’acolliment, l’Associació Punt de Referència prepara la propera edició que preveu l’inici del projecte el mes de setembre.

Per fer-ho i per tal de donar a conèixer en profunditat aquest projecte, l’entitat ha organitzat ‘Benvingudes a casa’, una conferència informativa que tindrà lloc el proper 10 de setembre i que també inclourà el relat de persones acollidores en anterior edicions. Les inscripcions ja estan obertes i es poden tramitar en la pàgina de l’entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article