Picabaralla entre l’alcalde de Badalona i El Homrani per la ubicació dels centres de joves migrants sols

Álex Pastor es vanagloria de no tenir al barri del Remei cap centre, mentre el conseller creu que el batlle és “incapaç de sortir del marc mental de l’extrema dreta”


L'alcalde de Badalona, Álex Pastor ha fet una piulada vanagloriant-se d’haver "aconseguit" que la Generalitat no instal·li un centre de joves migrants sols al barri del Remei de la ciutat. Ara, però, i després de les crítiques que ha aixecat aquesta piulada, Pastor ha sortit al pas insistint en que "no és el millor lloc" per acollir un equipament d'aquestes característiques.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, considera que la piulada del batlle badaloní “es valora per si sola” i ha lamentat que Pastor sigui incapaç de sortir “del marc mental de l'extrema dreta”. El Homrani ha manifestat estar segur que alguns companys del partit de Pastor estant “tan sobtats” com ell mateix, de les paraules de l'alcalde. Per això, el conseller creu que la valoració de l'alcalde de Badalona és “sobrera i no té cap sentit”.

El Homrani no ha concretat si el Departament preveia obrir un centre de joves migrants sols al barri del Remei de Badalona, però si que ha recordat que l'estratègia catalana d'acollida i inclusió aposta per centres més reduïts que permetin fer més treball comunitari i amb els veïns, com un “element clau” en l'acollida dels joves migrants.

En una roda de premsa conjunta amb l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, Pastor ha volgut sortir al pas de les crítiques que ha aixecat la seva piulada i ha assegurat que al Remei hi ha una forta oposició veïnal al projecte i que portant-lo a un altre lloc “es garanteix la bona convivència entre els veïns evitant donar ales a la xenofòbia”.

A més, Pastor, després de recordar que es va criar al barri i que “coneix bé la seva realitat”, ha destacat que el context de risc d'exclusió social no afavoriria el desenvolupament dels menors un cop abandonessin el centre.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article