‘Fridays for Future’ convoca una “gran manifestació” a Barcelona pel clima

El moviment, que crida a fer vaga el 27 de setembre, demana un peatge anticontaminació per reduir a la meitat el trànsit a Barcelona


Fridays for Future convoca una “gran manifestació” a Barcelona pel clima. Serà el proper 27 de setembre a les 18 hores, a jardinets de Gràcia, i culminarà així la Setmana pel Clima. Al llarg de tota la setmana, es faran activitats de tota mena a nivell internacional. A més, el moviment demana un peatge anticontaminació per reduir a la meitat el trànsit a Barcelona

A més, avisen al moviment que els dies forts seran els dies 22 i 27 de setembre. Asseguren que faran “una acció directa no violenta i la vaga global pel clima”, respectivament. Altres col·lectius ecologistes com Extinció o Rebel·lió, Climacció, Greenpeace o Ecologistes en Acció es sumaran a les mobilitzacions. I, a nivell sindical, organitzacions com CCOO, Intersindical CSC, UGT o la IAC també s’hi uniran.

Així mateix, proposen mesures que, consideren, l’Ajuntament de Barcelona hauria de “realitzar” durant aquesta legislatura. D’entrada, reclamen un peatge anticontaminacio que redueixi la meitat del trànsit, exigeixen la gestió adequada de residus, demanen la desinversió fòssil real, construir sobirania alimentària i, finalment, una comunicació efectiva de la situació d’emergència climàtica a la població.

Friday for future recorda que des del dia 1 de juny d’enguany fins aquest matí s’han registrat més de 9.800.000 incendis forestals arreu del món, amb grans zones afectades com Sibèria, l’Amazònia i l’Àfrica subsahariana. “Els humans representen el 0,01% de les criatures vives, però causen el 83% de les pèrdues del regne animal des de l'inici de la civilització. Veiem com el nostre sistema ecocida destrueix tota vida, i això ens inclou a nosaltres”, denuncien.

Alhora, alerten que l’èxit del Friday for future contrasta amb “el fracàs institucional per fer front a l’emergència”. “Hem viscut clars intents de mostrar interès en la crisi climàtica per part de múltiples grups i institucions: tots insuficients”, es lamenten, i asseguren que calen “mesures concretes, efectives i ràpides”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article