Una trentena de treballadors socials del Pallars Jussà milloren les seves habilitats gràcies a un projecte mediambiental

Amb el nom ‘Els set diàlegs amb la natura’ s'ha fet al bosc de Peramea on s'ha dut a terme un itinerari per fomentar el desenvolupament de competències


El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha estrenat aquest divendres un innovador projecte mediambiental per desenvolupar habilitats socials. Es tracta del projecte ‘Els set diàlegs amb la natura’ amb el formador internacional i creador de la fundació Mu Life Desing, Daniel Lumera.

La primera experiència formativa ha tingut lloc al bosc de Peramea, al Pallars Sobirà, i ha comptat amb una trentena de professionals del sector social. Els participants han dut a terme un itinerari que fomenta el desenvolupament de competències socials des de l'àmbit personal i col·lectiu, en un context de bosc, mitjançant l'educació ambiental.

Els professionals dels serveis socials han treballat habilitats com el lideratge, la creativitat, la confiança, la gestió de l'equilibri emocional, la gestió de l'estrès i el conflicte, des d'una perspectiva transversal i de gènere enfocada a la promoció dels valors d'igualtat.

Aquest projecte es realitza amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec, l'IDAPA i l'Institut Català de les dones. El mètode My Life Design, ha desenvolupat un concepte innovador basat en la capacitat de dissenyar conscientment la trajectòria de la mateixa vida en l'àmbit personal, professional i social, a través de cinc pilars fonamentals: la consciència, la responsabilitat, la causalitat, el benestar i la felicitat i la interconnexió.

Lumera ha explicat que amb aquesta primera acció, un recorregut de més de deu quilòmetres per dins del bosc, molt vivencial, s'ajudarà als professionals dels serveis socials a aprofitar els recursos de la natura pel seu dia a dia. Des del Consell Comarcal del Jussà es confia que sigui la primera experiència de moltes per al bon desenvolupament dels treballadors socials de la zona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article