Sindicats demanen la destitució del conseller Bargalló pels seus comentaris sobre els funcionaris

Els representants dels treballadors lamenten que en lloc d'una “rectificació” Educació al·legui que són “frases tretes de context”


Els sindicats USTEC-STEs, Intersindical-CSC i UGT han demanat aquest divendres la destitució del conseller Bargalló pels seus comentaris sobre els funcionaris. Bargalló va afirmar, en una trobada amb un grup de sindicalistes a Tortosa aquest dijous, que si l’Educació es queda “sense funcionaris” per a ell “millor i que “hi ha un tant per cent de funcionaris que estan apalancats de puta mare”.

Així, mentre la Intersindical-CSC ha demanat “la destitució immediata” del conseller i ha remarcat que “s’espera d’un conseller que respecti les reivindicacions i que defensi l’escola pública i tots els seus treballadors en tots els seus contextos”, USTEC-STEs ha denunciat que Bargalló “menysté” el funcionariat i que les afirmacions són “inacceptables”.

USTEC-STEs també considera que les declaracions del conseller donen a entendre que “prefereix el funcionament del sistema educatiu quan tot el personal és interí”. En paral·lel, el sindicat també ha expressat “malestar” pel que considera una “manca d'intenció de revertir les retallades”.

Segons els representants dels treballadors, Bargalló els ha comunicat que si s'aproven els pressupostos s'estudiarà retornar l'hora lectiva a primària el curs vinent i a secundària el curs 2021-2022. “De les hores de permanència ni parlar-ne”, afegeix USTEC-STEs.

“En cap cas es poden permetre faltes de respecte com les que lamentablement hem pogut escoltar i que ataquen directament la dignitat dels treballadors públics", ha afegit la Intersindical-CSC en un comunicat. “Per més que des del Departament d’Educació s'al·legui que són frases tretes de context i de l’àmbit privat”, continua el sindicat, el conseller va pronunciar aquestes frases “ofensives i grolleres en públic i en conversa directa amb manifestants a peu de carrer”.

Al seu torn, la Federació de Serveis Públics (FeSP)-UGT ha demanat també la destitució del conseller. Fonts d'Educació han assegurat que les frases estan “tretes de context” i que el conseller “sempre ha defensat els mestres, que han de ser funcionaris per garantir la seva estabilitat, i no la funcionarització que es desprèn de l'aplicació de la llei de funció pública espanyola”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article